Skip to main content

Ξενάγηση του Ρώσου υπουργού Μεταφορών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ παρουσίασαν το λιμάνι στον Ρώσο υπουργό, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στον Ρώσο υπουργό Μεταφορών, Μαξίμ Σοκολόφ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ.

Η παρουσίαση, που έγινε παρόντος του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΛΘ.

Με την ευκαιρία αυτή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη διοίκηση του ΟΛΘ, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ επισήμαναν στον κ. Σπίρτζη ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να υλοποιηθούν τα μεγάλα επενδυτικά έργα στο λιμάνι από τον αγοραστή του 67%.

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του λιμανιού. Ο ίδιος δήλωσε ότι «οι εγκαταστάσεις του Λιμένα Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στις εγκαταστάσεις παρουσίασε μεταξύ άλλων τις δυνατότητες του Λιμανιού στον τομέα της κρουαζιέρας και ο κ. Σοκόλοφ ανταποκρίθηκε θετικά στην προοπτική ανάπτυξης της κρουαζιέρας από τους λιμένες της Μαύρης Θάλασσας προς τη Θεσσαλονίκη, με Ρώσους τουρίστες. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης, ο κ. Σοκόλοφ είχε δηλώσει «είναι πολύ σημαντικό που φέτος, στο Έτος Ρωσίας – Ελλάδας, έχουμε δείγματα αποκατάστασης της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία προς την Ελλάδα».

Τον Ρώσο Υπουργό συνόδευε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κ. Αντρέι Μ. Μασλόφ.