Skip to main content

Ξεκινούν σήμερα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμαριά

Απόψε στις 19:00 το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που διαρκούν έως τις 7 Γενάρη 2018.

Με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανοίγει σήμερα η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων στην Καλαμαριά οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 7 Ιανουαρίου 2018. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει σήμερα, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείου) και περιλαμβάνει πυροτεχνήματα, μουσικές και μοίρασμα δώρων από τον Αϊ Βασίλη και τα ξωτικά από την ομάδα ΛΑΛΑLAND. Θα ακουστούν παραδοσιακά κάλαντα και θα ακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα.

Σε όλη τη διάρκεια των γιορτών στην πλατεία θα φιλοξενηθούν πλήθος ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, συναυλίες, παραστάσεις, ξυλοπόδαροι και ξωτικά, μουσικές και παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια. Το ενδιαφέρον των παιδιών αναμένεται να προσελκύσουν και φέτος τα τρία σπιτάκια τα οποία έχουν στηθεί ήδη στην πλατεία.

Το Σπίτι του Αϊ Βασίλη όπου θα ετοιμάζονται τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια και τα μικρά παιδιά θα γράφουν τα γράμματά τους προς τον Άγιο Βασίλη. Το Ζαχαρόσπιτο όπου θα πλάθουν ζυμαρένια στολίδια με αλατοζύμη και το Σπίτι των Ξωτικών όπου θα φτιάχνουν στολίδια. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα λειτουργεί καρουζέλ και τρενάκι (10 έως 3 το μεσημέρι και 5.30 το απόγευμα ως 9 το βράδυ).

Τις καθημερινές τα σπιτάκια θα λειτουργούν από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, τις αργίες από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ και τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώνονται συναυλίες στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» καθώς και παραστάσεις Καραγκιόζη και κουκλοθέατρου στα σπιτάκια της πλατείας. Ξεχωρίζει η μουσική παράσταση «Πήτερ Παν» του Τζ. Μπάρι σε μουσική Γιώργου Καζαντζή και διασκευή – αφήγηση Γιάννη Καλατζόπουλου η οποία θα παρουσιαστεί στο «Μελίνα Μερκούρη» στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Εδώ, αναλυτικά, ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.