Skip to main content

Έτσι θα γίνει το πρώτο πάρκο τσέπης στην Αλ. Σβώλου(φωτο)

Παρουσιάστηκε το σχέδιο - μακέτα που προέκυψε από τις προτάσεις των κατοίκων. Οι πρώτες παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου.

Για το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου έκλεισε το ραντεβού στο οποίο οι «Γείτονες» της Αλεξάνδρου Σβώλου θα βρεθούν στο οικόπεδο, στη συμβολή των οδών Αγαπηνού και Ιωάννου Μιχαήλ για να πραγματοποιήσουν τις πρώτες παρεμβάσεις στον χώρο και να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στο «πάρκο τσέπης».

Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο Αρχιτεκτονικής και οι πρώτες παρεμβάσεις θα αφορούν τον καθαρισμό του χώρου, το βάψιμο των τοίχων και τις εργασίες στις περιφράξεις. 

«Χθες συνθέσαμε ένα πλάνο περίπου πέντε μηνών, με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. Η αρχή θα γίνει το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου. Η συμμετοχή στη συνάντηση ήταν αρκετά μεγάλη, οι συμμετέχοντες έκαναν ερωτήσεις οι οποίες απαντήθηκαν από την πρωτοβουλία, τέθηκαν προβληματισμοί, όμως υπήρχε και ενθουσιασμός», δήλωσε στη Voria.gr ο Περικλής Χατζηνάκος, μέλος της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου. 

Στη συνάντηση, παρουσιάστηκε το σχέδιο - μακέτα που προέκυψε από τις προτάσεις των Φίλων της Γειτονιάς, με βάση τις αρχές του συμμετοχικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Πάρκο Τσέπης θα χωρίζεται σε πέντε θεματικούς χώρους ενώ θα υπάρχει, μεταξύ άλλων, ταΐστρα για αδέσποτα ζώα, θέσεις για ποδήλατα, δανειστική βιβλιοθήκη, εγκατάσταση barbeque όπου θα μπορούν οι γείτονες να μαγειρεύουν και χώροι άθλησης. Ακόμη, υπάρχει σχεδιασμός για να γίνει μια εξέδρα για συναθροίσεις και εκδηλώσεις. Ακόμη, θα υπάρχει λαχανόκηπος ο οποίος σχεδιάζεται να λειτουργήσει σε συνδιαχείριση με σχολεία, προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδιά την διαδικασία της καλλιέργειας και να επωφεληθούν από αυτήν.

Η Πρωτοβουλία της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου συνεχίζει να πραγματοποιεί συναντήσεις κάθε Τετάρτη και οι αποφάσεις ανακοινώνονται στη σελίδα της στο Facebook.