Skip to main content

Ξεκινούν οι περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα και βερμούδες

Ο θεσμός θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζόδρομους εμπορικής δραστηριότητας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Με βερμούδες αλά «Μαϊάμι» και ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα κάνουν οι αστυνομικοί εγκαίνια λειτουργίας στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Δύο από αυτούς θα φορούν τη νέα καλοκαιρινή στολή, που θα αποτελείται από κοντομάνικο μπλουζάκι με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ., βερμούδα μέχρι το γόνατο, όλα χρώματος μπλε, και τον εξοπλισμό προστασίας όπως κράνος, γάντια και τον ατομικό οπλισμό χωρίς όμως το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η καινοτομία, που έχει τεθεί σε εφαρμογή άλλες τρεις φορές στο παρελθόν (2002-2009-2012) αλλά δεν μακροημέρευσε, ήταν ανάμεσα στις εκκρεμότητες των εξαγγελιών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, την οποία είχε αναλάβει προς υλοποίηση ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο νέος θεσμός θα λειτουργήσει πιλοτικά σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά κέντρα και πεζόδρομους εμπορικής δραστηριότητας στην Αθήνα (Ακρόπολη-Πλάκα-Μοναστηράκι), στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο, στα Χανιά και το Ναύπλιο. Εως τώρα υπάρχουν 15 ποδήλατα και η μονάδες θα στελεχωθούν από άνδρες και γυναίκες που θα μιλούν ξένες γλώσσες (καθώς θα έρχονται σε επαφή με ξένους τουρίστες) ενώ μένει να αποφασιστεί και το πού θα τοποθετηθούν.