Skip to main content

Ξεκινούν οι επαφές με τους θεσμούς – Σε δύο φάσεις η αξιολόγηση

Στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να γίνει μια εισαγωγική συζήτηση με τους θεσμούς σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Ξεκινά το απόγευμα η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής πολιτικής. Στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, θα βρεθεί το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό κενό.

Στη σημερινή συνάντηση, επικεφαλής της οποίας από την ελληνική πλευρά θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναμένεται να γίνει μια εισαγωγική συζήτηση με τους θεσμούς σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Το κλιμάκιο των επικεφαλής του κουαρτέτου, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) βρίσκεται ήδη στην Αθήνα. Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, όπου όλες τις προηγούμενες ημέρες προετοίμαζαν την άφιξη των επικεφαλής τους.

Οι επικεφαλής θα έχουν επαφές με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, υπό το συντονισμό του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Οι θεσμοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα για μερικές μέρες έως ότου ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης που υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ως το τέλος της εβδομάδος. Θα επιστρέψουν στη συνέχεια στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.