Skip to main content

Κρέμασαν πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι εκπαιδευτικοί (φωτο+vid)

Κρέμασαν πανό και πέταξαν τρικάκια. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης ζητώντας τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

Oμάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών εισήλθε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία βρίσκονται επί της οδού Εγνατία, κρέμασα πανό και πέταξαν τρικάκια. Μάλιστα, όπως αναφέρουν θα παραμείνουν στα γραφεία έως τις 15.00 ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, φωνάζοντας συνθήματα για την κατάσταση στον τομέα της Παιδείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκαπίδευσης καθώς και δάσκαλοι και καθηγητές ειδικής αγωγής που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουν από διάφορα μέρη της Βορείου Ελλάδος, όπως η Καστοριά, το Κιλκίς, η Πιερία, η Ξάνθη, η Ημαθία, η Καβάλα και η Χαλκιδική.

«Έχω αλλάξει έως τώρα οκτώ μέρη», αναφέρει στη Voria.gr η Ρέα Μπακαρού, καθηγήτρια ειδικής αγωγής στην Καβάλα, που είναι αναπληρώτρια από το 2008. «Απολυόμαστε κάθε καλοκαίρι, πολλές φορές αργούμε να τοποθετηθούμε στα νέα σχολεία, και μετακινούμαστε ακρετοί από εμάς κάθε χρόνο. Καταλαβαίνετε τι προβλήματα δημιουργούνται στην προσωπική μας ζωή», τονίζει η ίδια προσθέτοντας ότι οι συνεχείς αλλαγές έχουν αρνητικές επιπτώσεις και στην καθημερινότητά των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης επί της οδού Εγνατία και ανέβηκαν από την Αντιγoνιδών προκειμένου να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.