Skip to main content

Ξεκίνησε το ραντεβού κυβέρνησης-θεσμών, προς ολονύκτιο θρίλερ

Ο απογευματινός γύρος των διαπραγματεύσεων δεν περιλαμβάνει ραντεβού με τον υπουργό Εργασίας. Φαίνεται να έχει κλειδώσει το φορολογικό.

Ξεκίνησε στις 19:30 ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το νέο ραντεβού ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα, μετά πήγε για τις 18:00, για να ξεκινήσει τελικά μιάμιση ώρα αργότερα, με όλα να δείχνουν ότι οδεύουμε σε νέο ολονύκτιο θρίλερ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών βρίσκονται τα δημοσιονομικά, ενώ στο μενού περιλαμβάνονται ακόμα τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό, καθώς στις 21.30 θα προσέλθει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η χθεσινή συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία νωρίς το πρωί, ενώ είχε ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής.

Μετά από κάτι περισσότερο από 9 ώρες διαπραγματεύσεων οι υπουργοί της κυβέρνησης αποχώρησαν από το Χίλτον με τον Γιώργο Σταθάκη να εκτιμά ότι το μόνο που φαίνεται να έχει κλειδώσει είναι το φορολογικό.

Την εικόνα αυτή επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία για το αφορολόγητο στα 9.100 ευρώ.

Αντίθετα ανοιχτό φαίνεται να είναι ακόμα το θέμα των «κόκκινων» δανείων» με τον κ. Τσακαλώτο να μιλά για «2-3 ανοιχτά θέματα» και να μην δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια είναι αυτά.

Νωρίτερα κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας δήλωνε για τα δημοσιονομικά ότι «έχουμε σχεδόν συμφωνήσει, καταγράφουμε τα μέτρα και κάθε θεσμός κάνει άθροιση της απόδοσης που θα έχουν. Ωστόσο, στο άθροισμα της απόδοσης των μέτρων αυτών θα υπάρχει στο τέλος διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων, η οποία είναι το επιχείρημα του Ταμείου ώστε να επιμείνει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».