Skip to main content

Ξεκίνησε δρομολόγια το καραβάκι Αγ.Γεώργιος στον Θερμαϊκό

Μετά τις 11.00 το πρωί το καραβάκι σάλπαρε από την Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκε προς Περαία και Νέους Επιβάτες.

Σήκωσε τις άγκυρες σήμερα το καραβάκι «Αγ. Γεώργιος» και ξεκίνησε τα δρομολόγιά του για να συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με Περαία και Νέους Επιβάτες.

Μετά τις 11.00 το πρωί το καραβάκι σάλπαρε από την Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, και μετά από μια στάση στον Λευκό Πύργο κατευθύνθηκε προς τους δύο προορισμούς.

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει να πραγματοποιεί δρομολόγια και το δεύτερο καραβάκι, ο γνωστός από τις προηγούμενες χρονιές, «Κωνσταντής».

Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Περαία και Νέους Επιβάτες πέρασε εφέτος στην θεσσαλονικιώτικη εταιρεία karavakia - Thessaloniki WaterBus. Τα τρία προηγούμενα χρόνια τα δρομολόγια εκτελούνταν από την κοινοπραξία Thessaloniki Waterways και τον πλοιοκτήτη Μάνο Κάιλα στο πλαίσιο πρωτόκολλου συνεργασίας με την πολιτεία και την κοινοπραξία, το οποίο έληξε τυπικά τον Οκτώβριο του 2016 και δεν ανανεώθηκε. Ο κ.Κάιλας σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι στα τρία αυτά χρόνια δεν υλοποιήθηκε καμία υπόσχεση βελτίωσης των υφιστάμενων υποδομών, δεν δόθηκε κανένα κίνητρο στην Κ/Π η άλλους επίδοξους επενδυτές για την δρομολόγηση σύγχρονων και κατάλληλων πλοίων.

Σημειώνεται ότι πέρσι, με τον Αγ.Γεώργιο και τον Κωσταντή μεταφέρθηκαν περίπου 50.000 επιβάτες.

Τα προσωρινά δρομολόγια που θα γίνονται αρχικά από τον «Άγιο Γεώργιο» θα είναι ως εξής:

9:30 από Νέους Επιβάτες, Περαία
11:00 από Θεσσαλονίκη (Α΄ προβλήτα, Λευκός Πύργος)
12:30 Ν.Επιβάτες, Περαία
14:00 από Θεσσαλονίκη (Α΄ προβλήτα, Λευκός Πύργος)
15:00 Ν.Επιβάτες, Περαία
17:00 από Θεσσαλονίκη (Α΄ προβλήτα, Λευκός Πύργος)
18:00 Ν.Επιβάτες, Περαία
19:30 από Θεσσαλονίκη (Α΄ προβλήτα, Λευκός Πύργος)
20:30 Ν.Επιβάτες, Περαία
21:30 από Θεσσαλονίκη (Α΄ προβλήτα, Λευκός Πύργος)    

Η διαδρομή ανέρχεται στα 3,50 ευρώ και υπάρχει και μειωμένο εισιτήριο στα 2,50 ευρώ.

Το καραβάκι «Άγιος Γεώργιος» διαθέτει αυτόματα μηχανήματα ώστε να μπορείτε να απολαύσετε στο άνετο σαλόνι του κατά τη διάρκεια της διαδρομής ένα καφέ, ένα αναψυκτικό ή ένα σνακ. Όλα τα καραβάκια παρέχουν τουαλέτες και επιτρέπονται τα ποδήλατα και τα κατοικίδια (με λουρί).

Περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια εδώ