Skip to main content

Ξεκίνησε ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου-Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00-19:00, οι επισκέπτες της έκθεσης Detrop-Boutique θα έχουν τη δυνατότητα γευσιγνωσίας των βραβευμένων οίνων.

Πρεμιέρα για τον «16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης», σήμερα στη Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, που αποτελεί τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Μετά από δεκαπέντε επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πορεία του, ενώ φέτος για δεύτερη φορά πραγματοποιείται παράλληλα και ο Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Οι τριήμερες διαδικασίες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των 647 δειγμάτων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ενώ το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα των Διαγωνισμών www.tiwc.gr.

35 διακεκριμένοι γευσιγνώστες, 20 από διαφορετικές χώρες του πλανήτη μας (Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Σερβία, Ελβετία, Σουηδία, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία) και 15 Έλληνες, δοκιμάζουν, κρίνουν και αξιολογούν τα δείγματα που συμμετέχουν από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βραζιλία, τη Σλοβακία, την Τσεχία και την Τουρκία.

Οι Διαγωνισμοί διοργανώνονται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Η διεξαγωγή των Διαγωνισμών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop-Boutique (26-29/2/16) που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00-19:00, οι επισκέπτες της έκθεσης Detrop-Boutique (περίπτερο 8, πλατεία γευσιγνωσίας) θα έχουν τη δυνατότητα γευσιγνωσίας των βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων των Διαγωνισμών.

Η τελετή απονομής των μεταλλίων θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, ώρα 19:30, στην Αθήνα, στην Αίγλη Ζαπείου, στο πλαίσιο της έκθεσης Oinorama.

Επίσης στην έκθεση Oinorama, στο «wine bar οινικών αποκαλύψεων», το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τους βραβευμένους οίνους και τα βραβευμένα αποστάγματα των Διαγωνισμών, την Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 17:00-19:00 οι καταναλωτές και τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00 οι επαγγελματίες.

Στην ιστοσελίδα «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», www.tiwc.gr, μπορείτε να ενημερωθείτε για το προφίλ και τους στόχους του και να βρείτε κάθε πληροφορία για τον κανονισμό και τις δηλώσεις συμμετοχής, τα μετάλλια, τις ειδικές διακρίσεις, τους γευσιγνώστες και τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης.