Skip to main content

Ο Σιμουκέκα νικητής στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης(φωτο+vid)

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Έλληνας Γιώργος Μενής - Πάνω από 3.000 αθλητές έτρεξαν μέσα στην πόλη με τερματισμό στον Λευκό Πύργο.

Με χρόνο 1.06.15 τερμάτισε πρώτος ο Ζαν Μπαμπτίστε Σιμουκέκα από τη Ρουάντα στον Protergia 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του θεσμού.

Δεύτερος τερμάτισε ο Κενυάτης Χοσέα Κιμέλι Κισόριο, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Έλληνας αθλητής Γιώργος Μενής.

Από τις γυναίκες, το νήμα έκοψε πρώτη η Βίβιαν Γκεμπόϊ από την Κένυα.

Ο Ημιμαραθώνιος ξεκίνησε στις 18:45 και την εκκίνηση έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Στον αγώνα δρόμου των 21 χιλιομέτρων συμμετείχαν πάνω από 3.000 αθλητές οι οποίοι έτρεξαν μέσα στην πόλη με τερματισμό στον Λευκό Πύργο.

Τόσο στον ημιμαραθώνιο όσο και τον δρόμο υγείας, που ακολουθεί, συμμετέχουν συνολικά 20.000 άτομα.

Την αποστολή να «ξεσηκώσουν» δρομείς και θεατές, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη, έχουν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που παιανίζει στον χώρο της εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου λίγο πριν από την έναρξη, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους, και ομάδες κρουστών, δίνοντας παλμό στους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα τους.

Τη δική τους «πινελιά» στον φετινό «Νυχτερινό» θα βάλουν και οι περίπου 40 μαζορέτες του Ομίλου Cheerleading Νηρηίδες, οι οποίες θα δώσουν το δικό τους σόου, εμψυχώνοντας και επευφημώντας τους δρομείς που θα τερματίζουν μπροστά από τον Λευκό Πύργο.