Skip to main content

Ξεκίνησε να λειτουργεί ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου στην Κριμαία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως ο αγωγός είναι «άλλη μία πολύ σημαντική λύση για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κριμαίας»

Τον αγωγό μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Κριμαία ενεργοποίησε σήμερα η Ρωσία με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να χαρακτηρίζει το γεγονός αυτό ως ένα βήμα που θα παράσχει κινητήρια δύναμη στην οικονομική μεγέθυνση της χερσονήσου την οποία προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Κριμαία δεν έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία και η Μόσχα καταβάλλει έντονες προσπάθειες προκειμένου να ανταποκριθεί στις ενεργειακές της ανάγκες, τις οποίες ικανοποιούσε προηγουμένως η Ουκρανία.

Ο Πούτιν, που παρακολούθησε το άνοιγμα του αγωγού μέσω βινετεοδιάσκεψης, είπε: «Είναι άλλη μία πολύ σημαντική λύση για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κριμαίας».

Η Μόσχα κατασκευάζει επίσης μια οδική και σιδηροδρομική γέφυρα με τη χερσόνησο και αυτό τον χρόνο ολοκλήρωσε μια ηλεκτρική σύνδεση. Η Κριμαία είχε υποστεί σποραδικές διακοπές ρεύματος όταν άγνωστοι ανατίναξαν καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Ουκρανία τον Νοέμβριο πέρυσι.