Skip to main content

Χωρίς Μπουτάρη η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου (φωτο-vid)

Γύρω από τον χώρο της παρέλασης και από ώρα 10.30΄ μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων της μαθητικής παρέλασης, είχαν τοποθετηθεί σχοινιά.

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε φέτος η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απουσίαζε από την παρέλαση, όπως είχε προαναγγείλει, έτσι τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπαρμπουνάκης. Παρούσα ήταν η αντιπεριφειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ο βουλευτής της Ένωση Κεντρώων και αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Εντάξει, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην γγ Δημοσίων Έργων Σίμος Σιμόπουλος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ορφανός, αλλά και εκπρόσωποι της αστυνομίας και του στρατού.

Η παρέλαση, που ξεκίνησε από τη Διαγώνιο και τελείωσε στην Ι. Δραγούμη, διήρκησε περίπου μια ώρα, ενώ έλαβαν μέρος τα σχολεία που ορίστηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, καθώς και τα τμήματα των Σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε και εφέτος χωρίς κάγκελα, ενώ στα πεζοδρόμια εκατέρωθεν του δρόμου τοποθετήθηκαν σχοινιά.

Η οδός Τσιμισκή, η οποία είχε κλείσει για την διεξαγωγή της παρέλασης, έχει δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.