Skip to main content

Ξεκίνησε η καταβολή του... περσινού επιδόματος θέρμανσης

Από τη Δευτέρα οι δικαιούχοι επιστροφών φόρου, εφόσον δεν έχουν χρέη στην εφορία, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Η προτελευταία δόση του περσινού επιδόματος θέρμανσης πιστώνεται σήμερα, Παρασκευή, σε 240.000 δικαιούχους, όπως δήλωσε στο MEGA η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Σοφία Σεχπερίδου.

Επιπρόσθετα, η κ. Σεχπερίδου ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά, τότε από τη Δευτέρα οι δικαιούχοι επιστροφών φόρου, εφόσον δεν έχουν χρέη στην εφορία, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Όσον αφορά στην καταβολή του επιδόματος για τη φετινή χειμερινή περίοδο, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Εκτιμάται, όμως, ότι θα υπάρξει μείωσης της επιδότησης στα 25 λεπτά το λίτρο (από 35 λεπτά πέρυσι) και αυστηροποίηση των κριτηρίων υπαγωγής στο καθεστώς επιδότησης.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών για τη μείωση στο μισό της δαπάνης επιδότησης. Αυτό σημαίνει ότι η δαπάνη πρέπει να μειωθεί εφέτος στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Έτσι, σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια θα προβλέπεται:

-Για τους άγαμους ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (από 30.000 ευρώ πέρυσι)
-Για τους έγγαμους εισόδημα έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί και
-Για τις μονογονεϊκές οικογένειες εισόδημα ως 22.000 ευρώ (με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, μετά το πρώτο).

Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο (από 200.000 ευρώ πέρυσι) και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.