Skip to main content

Ξεκίνησε η διανομή σχολικών γευμάτων στην Κεντρική Μακεδονία

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης τόνισε ότι στόχος για την ερχόμενη χρονιά, είναι «να γίνεται διανομή γευμάτων σε όλους τους νομούς».

Ξεκίνησε η διανομή σχολικών γευμάτων σε δημοτικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM" εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία διανομής 32 χιλιάδων γευμάτων σε μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας.

«Έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας η διανομή των σχολικών γευμάτων και πιστεύω την άλλη εβδομάδα να έχουμε καλύψει τον στόχο των 32 χιλιάδων γευμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανανιάδης. «Πρόκειται για σχολεία πρωτοβλάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας», συμπλήρωσε.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας τόνισε ότι στόχος για την ερχόμενη χρονιά, είναι «να γίνεται διανομή γευμάτων σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας» και απώτερη επιδίωξη όπως υπογράμμισε είναι οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας να έχουν ένα σχολικό γεύμα. «Να έχουν όλα τα παιδιά το γεύμα τους και να επιστρέφουν στο σπίτι τους χορτάτα», σημείωσε.

Ο κ. Ανανιάδης ανέφερε ότι το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων υποδέχθηκαν θερμά γονείς και μαθητές. «Υπάρχουν πάρα πολύ θετικές αντιδράσεις. Μάλιστα ακόμη και γονείς που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή των παιδιών τους, όταν διαπίστωσαν την καλή ποιότητα των γευμάτων άλλαξαν γνώμη ενώ και μαθητές πιέζουν τώρα τους γονείς τους να λαμβάνουν το ζεστό γεύμα με τη σαλάτα».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αναφέρθηκε και στην αργία των Τριών Ιεραρχών που ισχύει πλέονστην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπως και στην Δευτεοβάθμια. «Την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, θα είναι αργία, δεν θα γίνεται μάθημα και η όποια σχετική εκδήλωση θα γίνεται την παραμονή της εορτής. Εκκλησιασμός θα μπορεί να γίνει αλλά την παραμονή, ανήμερα θα είναι αργία για όλα τα σχολεία», κατέληκε ο κ. Ανανιάδης.