Skip to main content

Ξεκίνησαν οι πωλήσεις μεγάλων επισφαλών επιχειρηματικών δανείων

Δύο πακέτα «κόκκινων» δανείων φέρεται να έχει στο wish list της η αμερικανική Apollo Management International, στην Ελλάδα.

Οι πρώτες μεγάλες πωλήσεις επισφαλών δανείων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Έστω και αν το θεσμικό καθεστώς που διέπει αυτές τις αγοραπωλησίες δεν δείχνει ακόμα αν είναι ξεκάθαρο 100%. Το αγοραστικό ενδιαφέρον ωστόσο είναι σημαντικό και οι στοχεύσεις συγκεκριμένες. Για παράδειγμα:

Όπως πληροφορείται η Voria.gr δυο πακέτα «κόκκινων» δανείων φέρεται να έχει στο wish list της η αμερικανική Apollo Management International, στην Ελλάδα. Σημειώστε:

α. To ένα πακέτο αφορά επιχειρηματικά δάνεια από διάφορους κλάδους και

β. Το άλλο πακέτο είναι αμιγώς ξενοδοχειακό. Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ, με εξασφαλίσεις καλά ξενοδοχειακά ακίνητα.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Apollo κινείται μέσω της θυγατρικής της εταιρίας Altamira, η οποία έχει συσταθεί τι αυτόν ακριβώς το σκοπό και ειδικεύεται σε αυτή την δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, οι πρώτες δουλειές από αυτό το μέτωπο ήδη έχουν κλείσει η τουλάχιστον βρίσκονται κοντά στο κλείσιμο. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η συμφωνία για την υπαγωγή της φαρμακευτικής βιομηχανίας Famar στον έλεγχο της Pillarstone, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης επισφαλών δανείων. Η συμφωνία προβλέπει χρηματοδότησή της εταιρίας με 50 εκατ. ευρώ Εννοείται ότι Famar, κατ' αυτόν τον τρόπο «φεύγει» από το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας Μαρινόπουλου και αλλάζει management. Αυτό είναι και το σκληρό αντίτιμο αυτής της διαδικασίας.