Skip to main content

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Στα Κέντρα γίνονται δωρεάν μαθήματα μουσικής αγωγής και λειτουργεί τμήμα παιδικής χορωδίας - Θέσεις για 596 παιδιά και 50 παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις και οι εγγραφές για τις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) όπου γίνονται δωρεάν μαθήματα μουσικής αγωγής και λειτουργεί τμήμα παιδικής χορωδίας με σκοπό τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις νότες, τις μουσικές έννοιες, τα μουσικά όργανα και μέσω δραστηριοτήτων να αγαπήσουν το τραγούδι και τη μουσική.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να «παίξουν» επίσης με τη λογοθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες που θα τους βοηθήσουν στη γραφή και την ανάγνωση καθώς επίσης για τις ωφελούμενες μητέρες μια ακόμη δωρεάν παροχή είναι η συμβουλευτική από ψυχολόγο.  

«Ακόμη, με ασκήσεις και θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να κοινωνικοποιούνται και να αποκτούν μία καλύτερη σχέση με τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και με τους άλλους. Με τη δραματοποίηση επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της φαντασίας του λόγου και των συναισθημάτων...» επισημαίνει η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) Μαρία Πασχαλίδου

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ) λειτουργούν τμήματα Μουσικής, Θεάτρου, Πληροφορικής, Προετοιμασίας για το σχολείο, Εικαστικών (Κατασκευές-Πηλός- Κόσμημα), Χορού (κινητικές δράσεις – μουσικοκινητική), Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Νοσηλευτικής φροντίδας, Ψυχολογικής Υποστήριξης (ομάδες γονέων), Συμβουλευτικής, Hip hop, Σκάκι από εξειδικευμένο προσωπικό. Για την περίοδο έτους 2017-2018 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δύναται να φιλοξενήσει στις δομές της 596 παιδιά και 50 παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τι είναι τα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Πρόκειται για Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Παιδιών/ ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ), που στοχεύουν στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των παιδιών –εφήβων με νοητική και κινητική αναπηρία αντίστοιχα , μέσα από ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες. Σκοπός του ΚΔΑΠ είναι η παροχή βοήθειας στις εργαζόμενες και μη μητέρες, απασχολώντας με δημιουργικά μαθήματα , παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και αντίστοιχα του ΚΔΑΠ ΜΕΑ παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας.