Skip to main content

Ξεκινά το τριήμερο επιχειρηματικότητας «Startup Weekend Thessaloniki»

Η διοργάνωση είναι ανοικτή σε άτομα και ομάδες με καινοτόμες ιδέες και στοχεύει στην ενδυνάμωση των δημιουργικών ιδεών και των συνεργιών.

Τριήμερο επιχειρηματικότητας «Startup Weekend Thessaloniki» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Οικοσυστήματος Καινοτομίας OK!Thess, από σήμερα, 23 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2018, στους χώρους της δομής (Μαρίας Κάλλας και Κυδωνιών- περιοχή Ποσειδωνίου).

Η διοργάνωση είναι ανοικτή σε άτομα και ομάδες με καινοτόμες ιδέες και στοχεύει στην ενδυνάμωση των δημιουργικών ιδεών, των συνεργιών και στην υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εισιτήρια για το Διεθνές Φεστιβάλ Ανάπτυξης Εφαρμογών Λογισμικού (DEVit) και να λάβουν επιπλέον παροχές με στόχο την εισαγωγή στην προ-θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων του Οικοσυστήματος Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (OK!Thess), υποτροφίες για μαθήματα ξένων γλωσσών και προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Το «Startup Weekend Thessaloniki» θα ξεκινήσει το μεσημέρι (σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ) με την παρουσίαση των ιδεών προς υλοποίηση και θα συνεχιστεί με ανοικτή ψηφοφορία για τη δημιουργία ομάδων από τους 54 συμμετέχοντες. Οι νέες ομάδες που θα σχηματιστούν, θα εργαστούν με στόχο την υλοποίηση ενός ελάχιστα βιώσιμου πρωτοτύπου, με την υποστήριξη 12 ανθρώπων της αγοράς (Coaches).

Το βράδυ της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες και επενδυτές του χώρου, θα αξιολογήσει τις εργασίες του τριημέρου και θα ανακοινώσει τους νικητές.