Skip to main content

Ξεκινά τη Δευτέρα η re:publica με τη στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης

H πολύπλευρη διεθνής δράση re:publica, αναδεικνύει τις νέες τάσεις του ψηφιακού κόσμου μέσα από τα μάτια των νέων ανθρώπων.

Μια από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις γύρω από τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο, θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στον χώρο του ΟΛΘ.

Ο λόγος για την πολύπλευρη διεθνή δράση re:publica, που αναδεικνύει τις νέες τάσεις του ψηφιακού κόσμου, τον ψηφιακό πολιτισμό, τα media και το internet, μέσα από τα μάτια νέων ανθρώπων, bloggers, κινηματογραφιστών, δημοσιογράφων, opinion makers και σημαντικών προσωπικοτήτων.

Δείτε περισσότερα για τη re:publica.

Η re:publica, η οποία σε κάθε διοργάνωσή της φιλοξενεί εκατοντάδες άτομα ως ομιλητές και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, ξεκίνησε το 2007. Μετά το Βερολίνο και το Δουβλίνο έρχεται στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που επιλέγεται για τη διοργάνωσή της από την Ελλάδα, με σκοπό να προτείνει ιδέες και τάσεις που θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον, μέσα από ανοικτές δράσεις και b2b συναντήσεις. Η διοργάνωση έχει τίτλο: «Let’s re:connect EUROPE» και φιλοδοξεί να ενισχύσει τον διάλογο γύρω από την ψηφιακή Ευρώπη.

Η επιλογή της Θεσσαλονίκης από την ομάδα του re:publica έρχεται ως συνέχεια της γνωριμίας με την Διοίκηση του Δήμου το 2012, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Διεθνούς Μουσικής Έκθεσης «Womex» στην πόλη. Έκτοτε ξεκίνησε μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών, η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η επικοινωνία μελών δημιουργικών κοινοτήτων, μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βερολίνου.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, από τα μεγαλύτερα events για τους νέους ανθρώπους, τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό κόσμο στην Ευρώπη. Από το 2012, οπότε και ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τη διοργανώτρια ομάδα, βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη στην οποία ταξιδεύει η re:publica εκτός Γερμανίας και φιλοδοξούμε ο θεσμός να συμπεριλάβει ως μόνιμο σταθμό την πόλη μας στο χάρτη του. Το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, η παρουσία χιλιάδων νέων ανθρώπων, τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα που διαθέτουμε, ευνοούν την καθιέρωση ανάλογων δράσεων» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της re:publica, στελέχη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται να συμμετάσχουν ως ομιλητές σε δράσεις και στρογγυλές τράπεζες που θα πραγματοποιηθούν.