Skip to main content

Ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση για το φορολογικό

Ξεκινά νωρίς το απόγευμα σήμερα η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου.
Ξεκινά νωρίς το απόγευμα σήμερα, Μ. Δευτέρα, η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου. Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τη Μ.Τετάρτη, ενώ θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια μέχρι την Κυριακή του Θωμά.

Το οικονομικό επιτελείο έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σε ό, τι αφορά την τροποποίηση κάποιων διατάξεων εάν αυτό προκύψει από τη συζήτηση.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, τεκμήρια για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα, πισίνες, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οικιακές βοηθοί κ.ά.

Ακόμη, ενιαία κλίμακα για όλους με συντελεστές από 18% έως 45% και αφορολόγητο 12.000 ευρώ, σύνδεση αφορολόγητου με αποδείξεις, κλίμακα στη φορολογία αποζημιώσεων απόλυσης με αφορολόγητο 60.000 ευρώ, έκπτωση φόρου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας στο 20%, τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας κα.