Skip to main content

Διαγράμμιση σήμερα στην Ολυμπιάδος για την ελεγχόμενη στάθμευση

Το πρόγραμμα του νέου συστήματος θα εφαρμοστεί πιλοτικά περί το τέλος Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες στην 3η Δημοτική Κοινότητα.

Ξεκινούν σήμερα από την οδό Ολυμπιάδος οι εργασίες διαγράμμισης με στόχο την υλοποίηση του νέου Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στις οδούς Κασσάνδρου και Αγίου Δημητρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν προς τα τέλη του Αυγούστου, με την τοποθέτηση της κάθετης σήμανσης.

Χθες, Τετάρτη 2 Αυγούστου, ξεκίνησε η περίοδος εκπαίδευσης των αρμόδιων υπαλλήλων του Δήμου, με την επίδειξη λειτουργίας των απαραίτητων μηχανημάτων, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει για το σύνολο του προσωπικού έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του νέου συστήματος θα εφαρμοστεί πιλοτικά περί το τέλος Σεπτεμβρίου και για δύο μήνες στην 3η Δημοτική Κοινότητα, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαγράμμισης και κάθετης σήμανσης σε οδούς και των υπόλοιπων Κοινοτήτων, ώστε να ενταχθούν στο νέο καθεστώς.

«Το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, μια από τις προτεραιότητες της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, εύχρηστο, λειτουργικό και κυρίως δίκαιο σύστημα, καθώς η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό και όχι ανά ώρα, ενώ οι σχετικές υπηρεσίες θα παρέχονται μέσω κινητών τηλεφώνων, μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφωνικά» τονίζει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου, και συμπληρώνει: «Κύρια στόχευση είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης στην πόλη, ενώ από τις 2.000 θέσεις που θα διατίθενται επί πληρωμή, αναμένεται να εξασφαλιστούν νέα έσοδα για τον Δήμο και κατ’ επέκταση για τους δημότες».