Skip to main content

Προεργασίες για τα stress test των ελληνικών τραπεζών

Γνωστοποιήθηκαν οι κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν στα stress tests των ελληνικών τραπεζών.

Από χθες το πρωί οι αρμόδιες διευθύνσεις των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών έχουν στην οθόνη των pc τους τις κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν στα stress tests! Επιβεβαιώνεται έτσι στην πράξη η πληροφορία ότι τα ελληνικά tests θα γίνουν μεν το 2018 αλλά πολύ νωρίτερα από τα υπόλοιπα ευρωπαικά.

Στο μεταξύ, μια νέα πληροφορία που βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι το ΔΝΤ έριξε νερό στο κρασί του, αναφορικά με την ανάγκη νέας άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, μετά από παρέμβαση του ίδιου του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της ΕΚΤ!

Ωστόσο, ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΕΚΤ, τον οποίο συναντήσαμε πρόσφατα, μας έλεγε πάντως ότι «η αναδιάρθρωση και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα είναι καθοριστικής σημασίας για μια ανάκαμψη που θα έχει διάρκεια. Μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως, η οικονομία θα παραμείνει εύθραυστη». Και ο νοών, νοείτο...