Skip to main content

Ξεκινά η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού Μετεώρων

Τα σχολικά κτήρια θα ανεγερθούν εντός των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου, με δαπάνες της δωρήτριας μέχρι την πλήρη αποπεράτωσή τους.

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, οι πρώτες εργασίες εκσκαφής για την κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως με Αγίου Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης, στα Μετέωρα της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εξι ημέρες πριν, την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά, εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη να αναθέσει την επίβλεψη της υπ΄ αριθμ. 815/2010 Οικοδομικής Αδείας με τίτλο: «6ος Βρεφονηπιακός σταθμός Άνω Μετεώρων, Διώροφο κτίσμα με υπόγειο, στέγη και περίφραξη», σε ιδιώτες μηχανικούς, επιλογής της δωρήτριας Αναστασίας Λαδένη που αναλαμβάνει τις δαπάνες για την ανέγερση του συγκεκριμένου Σταθμού, αλλά και του «7ου Νηπιαγωγείου στο Ο.Τ. Γ11 της Ευκαρπίας, επί της οδού Αγίου Δημητρίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά».

Στην παραπάνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20/6), ορίστηκε και η τετραμελής επιτροπή παρακολούθησης του Δήμου για την εκτέλεση του έργου, η οποία απαρτίζεται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέφανο Βάρφη και τα Υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Φωτεινή Αλεξίου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Σεραφείμ Σαλμανίδη, Πολιτικό Μηχανικό Δημήτρη Μπομπίτση, Μηχανολόγο Μηχανικό

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών, παραβρέθηκε στο χώρο ανέγερσης του Βρεφονηπιακού Μετεώρων ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενώ ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Βάρφης και ο Εντεταλμένος σε θέματα καθημερινότητας και άμεσης επέμβασης Δημήτρης Λαλές συνομίλησαν με τους επιβλέποντες του έργου Κούβαρο Χρήστο, Παυλίδη Βασίλειο, Τσοπανέλη Ιωάννη.

Πολύτιμη Βοήθεια για Γονείς - Κηδεμόνες

Η υλοποίηση της κατασκευής των δύο σχολικών υποδομών, αποτελεί ανάσα και πολύτιμη βοήθεια για Βρέφη, παιδιά,  Γονείς – Κηδεμόνες και είναι ευτύχημα που η Αναστασία Λαδένη αναλαμβάνει σε δύσκολες εποχές να ικανοποιήσει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και του οράματος της Διοίκησης του Δημήτρη Δεμουρτζίδη για επαρκείς και σύγχρονες προσχολικές και σχολικές στέγες, όπου θα κοινωνικοποιούνται και θα μορφώνονται τα παιδιά, τονίζει η ανακοίνωση.

Τα ανωτέρω σχολικά κτήρια θα ανεγερθούν εντός των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου, με δαπάνες της δωρήτριας μέχρι την πλήρη αποπεράτωσή τους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά.

Η εκτέλεσή τους θα πραγματοποιηθεί από «εργολάβο – διαχειριστή έργου» επιλογής της κυρίας Λαδένη και θα τελεί σε κάθε περίπτωση υπό την επίβλεψη των αρμόδιων μηχανικών του Δήμου, οι οποίοι και θα ελέγχουν άμεσα την πρόοδο και την ποιότητα του έργου.

Εκτιμώμενος χρόνος για την πραγματοποίηση των ανωτέρω είναι η τριετία από την εγκατάσταση του εργολάβου διαχειριστή στο εκάστοτε εργοτάξιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου 2017, να αποδεχτεί την πρόταση δωρεάς της κυρίας Αναστασίας Λαδένη του Γεωργίου, για την κατασκευή με δικές της δαπάνες των δύο κτιρίων σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Παύλου Μελά και εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες, τόσο του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου προς τη δωρήτρια, για αυτή την ιδιαίτερα ευγενική προσφορά της.