Skip to main content

Ξεκινά η δίκη του Ντέρικ Ρόουζ για τον βιασμό της πρώην συντρόφου του

Αν ο μπασκετμπολίστας των Νικς κριθεί ένοχος, τότε οι ένορκοι θα αποφασίσουν για την αποζημίωση της γυναίκας που διεκδικεί 19.2 εκατομμύρια ευρώ.

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται από σήμερα ο αστέρας του ΝBA και συγκεκριμένα των Νιου Γιορκ Νικς, Ντέρικ Ρόουζ καθώς κατηγορείται από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες για βιασμό της πρώην συντρόφου του.

Σύμφωνα με το Sport24, στην αστική αγωγή που κατέθεσε η «Jane Doe», όνομα που συνοδεύει όλους τους αγνώστους στην Αμερική, αναφέρει ότι ο Ρόουζ, μαζί με δυο φίλους του (Ράνταλ Χάμπτον και Ράιαν Άλεν) της είχαν δώσει ναρκωτικά το καλοκαίρι του 2013, σε ένα πάρτι, στην έπαυλη του παίκτη στο Μπέβερλι Χιλς, από το οποίο έφυγε μεθυσμένη.

Κάποιες ώρες μετά -το ξημέρωμα της 27ης Αυγούστου του 2013-, παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος της και τη βίασαν, ενώ ήταν αναίσθητη. Η υπερασπιστική γραμμή του Ρόουζ είναι να παρουσιάσει το φερόμενο ως θύμα, ως «σεξουαλικά περιπετειώδη» και«σεξουαλικά επιθετική» τη νύχτα της επαφής.

Οι δικηγόροι του έχουν εξασφαλίσει στοιχεία που λένε ότι θα αποδείξουν πως είχε τις αισθήσεις της και η πράξη έγινε με τη συναίνεση της. Ο Ρόουζ έχει δώσει όλα τα μηνύματα που αντάλλαξε τότε με την Jane Doe (της είχε αγοράσει και ηλεκτρονικό υπολογιστή για να... του στέλνει τα videos που ήθελε), για την οποία ψυχίατροι έχουν καταθέσει πως έκτοτε παθαίνει κρίσεις πανικού και έχει προβλήματα στην καθημερινότητα της.

Η δίκη αφορά αστική παράβαση ισοδύναμη με βιασμό και όχι εγκληματική, γεγονός που σημαίνει πως εφόσον κριθεί ένοχος, οι ένορκοι θα αποφασίσουν για την αποζημίωση της γυναίκας που διεκδικεί 19.2 εκατ. ευρώ. Οι ειδικοί εξηγούν πως εάν δικαιωθεί, μπορεί να κερδίσει από 179.00 έως 12.5 εκατ. ευρώ.

Ο Τζεφ Χόρνασεκ ενημέρωσε πως ο παίκτης του θα μείνει κοντά στην ομάδα, έως ότου επιλεγούν οι ένορκοι και γίνει απαραίτητη η παρουσία του στο δικαστήριο. «Μετά, θα πράξουμε αναλόγως» σχολίασε.