Skip to main content

Ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών στον δήμο Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επιστρέφουν από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στα καθήκοντά τους και στην αποκομιδή των περίπου 2.000 τόνων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στον δήμο Θεσσαλονίκης.

της Αθανασίας Μπίδιου

abidiou@voria.gr

Ξεκίνησε η επιχείρηση αποκομιδής 2.000 τόνων απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στον δήμο Θεσσαλονίκης εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, όπως αποφάσισε το πρωί της Κυριακής το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη του ΔΣ, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, ελήφθη η απόφαση να αποκλιμακωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των απορριμμάτων. "Πήραμε την απόφαση έχοντας μια ευαισθησία σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τομέα της καθαριότητας και των παιδικών σταθμών. Δεν είμαστε απέναντι στους συμπολίτες μας, οι οποίοι πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας", τονίζει η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Βίκυ Νάκου.

Παράλληλα με την έξοδο όλων των απορριμματοφόρων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Φοίνικα, που από τις 16 Νοεμβρίου τελούσε υπό κατάληψη από εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς ήδη σήμερα βγήκαν στον κεντρικό δήμο 10 απορριμματοφόρα. «Ελπίζω ότι από τη Δευτέρα με όλες μας τις δυνάμεις θα ριχθούμε στη μάχη για να καθαρίσει η πόλη. Φυσικά όταν υπάρχουν 2.000 τόνοι σκουπιδιών δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αποτέλεσμα σε μία ημέρα. Πιστεύω ότι με αποκομιδή 500 τόνων κάθε ημέρα θα απαλλαχθούμε από τα σκουπίδια μέχρι την Πέμπτη», υπογράμμισε ο κ.Παππάς.

Το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπου θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και για την απόφαση του ΔΣ. Παράλληλα, θα κατατεθεί η πρόταση για την υλοποίηση μίας συμβολικής κίνησης αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. "Θα προτείνουμε μία έφοδο καθαριότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων ακόμη και των διοικητικών υπαλλήλων", αναφέρει η κυρία Νάκου.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης συντάσσονται κανονικά με το αγωνιστικό πλαίσιο που έχει αποφασίσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για στάσεις εργασίας την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 11.30  με 15.00 για την πρωϊνή βάρδια και 15.00 με 19.00 για την απογευματινή βάρδια. Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση συμπαράστασης στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου) στους τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στη ΔΕΘ στη διάρκεια της Ελληνογερμανικής συνέλευσης.