Skip to main content

Χείρα φιλίας από τον Γερμανό πρόξενο στους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης

Ο Γερμανός πρόξενος πρότεινε στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, να εξετάσει από κοινού με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων, τη δυνατότητα μίας επίσκεψης από αντιπροσωπεία των εργαζομένων

Ενημερωτική συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων με το Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Βόλγφκανγκ Χέλσερ-Όμπερμαϊερ και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Heinrich Boell, από το Βερολίνο και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, Sergei Lagodinski και Όλγα Δρόσου, είχε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Το Ίδρυμα Heinrich Boell είναι οργανισμός πολιτικού προβληματισμού, με διεθνές δίκτυο εθελοντών και εμπειρογνωμόνων, που προάγει θέματα οικολογίας, αειφορίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας, και σχετίζεται πολιτικά με το Κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία.

Κατά τη συνάντηση, ο Γερμανός Πρόξενος εξέφρασε τη διαρκή επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης, για την υποστήριξη της σοβαρής προσπάθειας που καταβάλει η Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη και την κατανόησή του για τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που επιφέρει η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στους εργαζομένους, και ειδικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση.  

Πρότεινε μάλιστα, ως ένδειξη καλής θέλησης, στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, να εξετάσει από κοινού με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων, τη δυνατότητα οργάνωσης και προετοιμασίας της επίσκεψης μιας αντιπροσωπείας των εργαζομένων στη Γερμανία, προκειμένου να ενημερωθούν πάνω σε αντίστοιχα εργασιακά και αναπτυξιακά ζητήματα που απασχόλησαν τη γερμανική κοινωνία.
 
Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ενημέρωσαν το Γερμανό Πρόξενο και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Heinrich Boell, σχετικά με την προγραμματιζόμενη ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η οποία φέρει το ειδικό βάρος της ιστορικής μνήμης για την πόλη και αποτελεί ένα έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για τη δημοτική αρχή.  

Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Heinrich Boell εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την προβολή του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ο οποίος πρόκειται να δημοσιοποιηθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης εντός του επετειακού έτους 2012.

Στο πλαίσιο αυτό προσέφεραν τη συνεργασία τους σε περίπτωση σύστασης συμβουλευτικής επιτροπής με μέλη-εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, που θα έχει ως στόχο την επιτυχή διεξαγωγή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, αλλά και την προσέλκυση κονδυλίων για τη χρηματοδότηση του έργου στη συνέχεια.