Skip to main content

Ξέφραγο αμπέλι το «Αλλατίνη» - Συνεχίζονται τα παιχνίδια στο κτήριο

Δύο μήνες μετά τον τραγικό θάνατο της 15χρονης μαθήτριας στο παλιό εργοστάσιο «Αλλατίνη», ανήλικοι συνεχίζουν να μπαίνουν ανενόχλητοι στον χώρο.

της Κάτιας Γερακαρίτου και του Βασίλη Παπαναστασούλη

Ξέφραγο αμπέλι παραμένει το παλιό εργοστάσιο «Αλλατίνη» στο Ντεπό Θεσσαλονίκης, περίπου δύο μήνες μετά το τραγικό θάνατο που βρήκε η 15χρονη μαθήτρια, πέφτοντας από τον 4ο στον 3ο όροφο του κεντρικού κτηρίου. Τα μέτρα φύλαξης παραμένουν ελλιπή όπως επίσης και η ασφάλεια του χώρου.

Όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr, ανήλικοι εξακολουθούν να μπαίνουν μέσα στο χώρο. Συγκεκριμένα, ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε χθες το πρωί δύο παιδιά να βρίσκονται στην οροφή του ερειπωμένου κεντρικού κτηρίου του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος Αλλατίνη.

Λίγες ημέρες μετά την πτώση θανάτου της μαθήτριας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, είχε ανακοινώσει ότι θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, καθώς δεν γίνεται να επέμβει ο δήμος χωρίς εισαγγελική παρέμβαση. «Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα, χωρίς εισαγγελική παρέμβαση. Είναι ιδιοκτησία. Να ζητήσουμε αν μπορεί να γίνει κάτι» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Ωστόσο, όπως ανέφεραν πηγές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στη Voria.gr ο δήμαρχος ουδέποτε επικοινώνησε με τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση του «Αλλατίνη». Από την άλλη πλευρά, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι εισαγγελικές αρχές δεν μπορούν να ασκήσουν αυτεπάγγελτη δίωξη καθώς πρόκειται για ιδιωτικό χώρο.

Οι ανήλικοι περπατούν στην οροφή του κτηρίου

 

Όπως τονίζει, πάντως, στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς μετά το θόρυβο που ξέσπασε από τον τραγικό χαμό της 15χρονης, είχε στείλει άτομα από τη Διεύθυνση Δόμησης και Κατασκευών για αυτοψία στο χώρο του εργοστασίου. Στη συνέχεια, έστειλε επιστολή στους ιδιοκτήτες του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος, με την οποία τους καλούσε να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του φράχτη, ώστε να μην μπορούν να εισέρχονται εντός του χώρου άτομα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος έχει την ενημέρωση ότι ο χώρος έχει ήδη περιφραχτεί, ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν εκ νέου σε έλεγχο.

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, ο φράχτης δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ανήλικους, οι οποίοι παίζουν σε ένα χώρο άκρως επικίνδυνο που μπορεί να γίνει παγίδα θανάτου.