Skip to main content

Ξέχασε τη Σάλκε με τους «νέους» ο ΠΑΟΚ, περίπατος με Βέροια (vid)

Με τους νεοαποκτηθέντες Πρίγιοβιτς και Ενρίκε να σκοράρουν τρις και τον Πέλκα να επανέρχεται με γκολ ο Δικέφαλος επικράτησε της «βασίλισσας» με 4-0

Το αήττητο σερί του, εντός συνόρων, διεύρυνε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στην Τούμπα εύκολα και χωρίς να ιδρώσει της -ανήμπορης να αντιδράσει σήμερα- Βέροιας, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League. 

Τρία 24ωρα μετά τη δίκαια, αλλά πλασματική σε εύρος, ήττα από τη Σάλκε στους «32» του Europa League, ο Δικέφαλος συνήλθε γρήγορα κι επέστρεψε στις καλές του εμφανίσεις εντός των συνόρων, εξακολουθώντας να μη γεύεται τη... λύπη της ήττας, εδώ και 10 συνεχόμενες αναμετρήσεις.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη σε όλα τα επίπεδα. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και, πότε από τα πλάγια, πότε από τον άξονα, με κύριο «κεντρικό» εκφραστή τον Ουάρντα, δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις προς τα καρέ του Λόπεθ.

Από το λάθος γύρισμα του Σισοκό στο 17', ο Ενρίκε άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλονικείς, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 42' ανετράπη, κατά την -λανθασμένη- απόφαση του διαιτητή, από τον Βασιλαντωνόπουλο μέσα στην περιοχή, με τον Πρίγιοβιτς να ευστοχεί από την «ασβεστένια βούλα» (2-0).

Ο Ελβετός επιθετικός, με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος (50'), «σφράγισε» το «τρίποντο» με άπιαστη κεφαλιά στο «Γ» του Λόπεθ (3-0), ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Πέλκας στο 72' με μια υπέροχη λόμπα, μετά από καταπληκτική ασίστ του Ουάρντα.

Να σημειωθεί ότι την πρώτη τους επίσημη συμμετοχή με τα «ασπρόμαυρα» την εφετινή σεζόν πραγματοποίησαν οι Αχ. Πούγγουρας και Μ. Σιαμπάνης. Αμφότεροι καταχειροκροτήθηκαν στο ντεμπούτο τους από τον, λιγοστό σήμερα, κόσμο στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος (62’ Σιαμπάνης), Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (53’ Πούγγουρας), Κίτσιου, Κάτσε, Σάχοφ, Τζάλμα Κάμπος (69’ Πέλκας), Πέδρο Ενρίκε, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς (57’ Μπελαΐντ), Μπαλάφας, Στόιτσεφ (77’ Στόιτσεφ), Άρτσε (67’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης, ΕΔΩ.