Skip to main content

Χάθηκαν οι ελπίδες για επιζώντες στην Αϊτή

Σε τερματισμό της αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, προέβη η κυβέρνηση της Αϊτής, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη. Ξεπερνούν τους 111.000 οι νεκροί.
Σε τερματισμό της αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια του σεισμού της 12ης Ιανουαρίου, προέβη η κυβέρνηση της Αϊτής, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής επίσημο απολογισμό, οι νεκροί είναι 111.499, ωστόσο χθες, δέκα ημέρες μετά τον σεισμό, από τα ερείπια ανασύρθηκαν μια 84χρονη και ένας 22χρονος.

Εξάλλου, ραδιοφωνικός σταθμός του Πορτ-ο-Πρενς μετέδωσε χθες ότι ένας μεγάλος μετασεισμός μπορεί να σημειωθεί στην Αϊτή το Σαββατοκύριακο και κάλεσε όσους κατοικούν σε σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές να μείνουν αυτό το διάστημα στην ύπαιθρο.


Από την πλευρά τους, οι σεισμολόγοι της αμερικανικής κυβέρνησης παρότι δήλωσαν ότι είναι αδύνατον να προβλεφθεί ένας σεισμός, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες 30 ημέρες υπάρχει πιθανότητα 90% να σημειωθεί στην Αϊτή νέος σεισμός μεγέθους άνω των 5 βαθμών.