Skip to main content

Ξάνθη-Πανσερραϊκός 2-0

Σημαντική νίκη στη μάχη της παραμονής πέτυχε η Ξάνθη στα Πηγάδια, επικρατώντας 2-0 του Πανσερραϊκού. Εξαιρετικό γκολ από τον Μαρσελίνιο, το άλλο γκολ ο Έλινγκτον. Έπιασαν τον Πανσερραϊκό στους 11 βαθμ
Ύστερα από ένα κάκιστο πρώτο 45λεπτο, στην επανάληψη η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν καλύτερη και πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή επιτυχία για τους Ακρίτες και η πρώτη μετά την 4η αγωνιστική και το 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Λίγα πράγματα από τον Πανσερραϊκό, που έχασε πάντως μοναδική ευκαιρία με τον Νταλέ στο 61΄ για να ανοίξει το σκορ.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα από όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου των Πηγαδίων. Φανερά αγχωμένοι μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, καθώς είναι πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, και συνάντησαν αρκετές δυσκολίες από τον καλά στημένο Πανσερραϊκό. Μοιραία, η έλλειψη καλού ρυθμού χαρακτήρισε τον αγώνα, με τις καλές στιγμές να είναι ελάχιστες, για την ακρίβεια μία και μοναδική… Στο 19’, λοιπόν, ο Κατόνγκο έκανε τη συρτή σέντρα από τα δεξιά, για να βρεθεί στην πορεία της μπάλας ο Κιντάνα και να πιάσει το δυνατό σουτ στην κίνηση. Ωστόσο, ο Ράντμαν ενήργησε ενστικτωδώς και με εξαιρετική επέμβαση διατήρησε απαραβίαστη την εστία του. Στο 32’, ο Κατόνγκο και πάλι από τα δεξιά βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Βασιλακάκη, εκείνος όμως καθυστέρησε και ο Μαβενέ έβαλε την κόντρα, σε… υποψία ευκαιρίας για την Ξάνθη.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα της αναμέτρησης δεν φάνηκε να αλλάζει ιδιαίτερα, με τον Παπαδόπουλο να ρίχνει στο ματς τον Μαρσελίνιο αντί του Φλίσκα, μήπως και γίνει λίγο πιο επιθετική η Ξάνθη. Ωστόσο, ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που έφτασε μια ανάσα από το 0-1, όμως ο Νταλέ έχασε... αυτό που δεν χάνεται. Ο Σουμπίνιο έβγαλε πολύ όμορφη ασίστ στον Γεωργιάδη, το πλασέ του οποίου απομάκρυνε ο Λυμπερόπουλος, για να ακολουθήσει η κεφαλιά-ψαράκι του Νταλέ σε κενή εστία και να φύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Αφού δεν σκόραραν οι Σερραίοι, τα κατάφεραν οι γηπεδούχοι, με τον Μαρσελίνιο να γίνεται "χρυσή" αλλαγή για τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο Βραζιλιάνος μέσος ξεκίνησε την προσπάθειά του κάτω από τη σέντρα, πέρασε διαδοχικά τρεις παίκτες του Πανσερραϊκού και με θαυμάσιο διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε τον Ράντμαν, ανοίγοντας το σκορ για τους Ακρίτες στο 69΄. Το γκολ του Μαρσελίνιο λύτρωσε τους γηπεδούχους, που ένιωσαν να φεύγει το άγχος από πάνω τους και με άλλη ψυχολογία, πλέον, έψαξαν το δεύτερο τέρμα και τα κατάφεραν. Στο 79΄ ο Σουάνης σέντραρε από αριστερά, o Μαρσελίνιο έκανε κεφαλιά-πάσα στον Κατόνγκο, την προβολή του οποίου σταμάτησε ο Ράντμαν, σε κενή εστία όμως ο επερχόμενος Έλινγκτον πέτυχε το τρίτο του φετινό γκολ και "κλείδωσε" το τρίποντο για την Ξάνθη.

΄Ετσι, η ακριτική ομάδα πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, πιάνοντας τον Πανσερραϊκό στην 11η θέση και στους 11 βαθμούς, όσους έχει και η Λάρισα.

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας (54΄ Mαρσελίνιο), Κομεσίδης (74΄ Μπέρτος), Κωστούλας, Βάλλας, Μπόατενγκ, Κιντάνα, Τζάγκι, Βασιλακάκης (66΄ Σουάνης), Έλινγκτον, Κατόνγκο

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άμο, Κάστρο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς, Παντελιάδης (82΄ Γαλανόπουλος), Νταλέ (82΄ Τάντιτς), Μαβενέ, Σουμπίνιο (74΄ Ανάκογλου), Λεοζίνιο, Άλβαρες.