Skip to main content

Ξανά στους δρόμους για τη Σχολή Τυφλών

Την οδό Βασ. Όλγας απέκλεισαν εργαζόμενοι και μαθητές της Σχολής Τυφλών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ελλιπή χρηματοδότηση με συνέπεια να κινδυνεύει να κλείσει η Σχολή.
Την οδό Βασιλίσσης Όλγας απέκλεισαν, από τις 10.30-11.00 το πρωί και από τις 12.30-12.45 το μεσημέρι, εργαζόμενοι και μαθητές της Σχολής Τυφλών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ελλιπή χρηματοδότηση με συνέπεια να κινδυνεύει να κλείσει η Σχολή. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν και το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης με αποκλεισμό των διοδίων Μαλγάρων.

Διαχρονικό αίτημα 25 χρόνων είναι η ισότιμη μεταχείριση της Σχολής Τυφλών της Θεσσαλονίκης με την αντίστοιχη των Αθηνών και η μετατροπή της από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ, ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων της Σχολής Τυφλών Νίκος Βασιλείου. Παράλληλα επεσήμανε ότι λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται εδώ και 5 μήνες, ενώ δεν πληρώνονται ούτε οι προμηθευτές της Σχολής με συνέπεια να μην μπορεί να εξασφαλιστεί η διατροφή των 30 μαθητών.

«Το έλλειμμα τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε στις 700.000 ευρώ. Οι επαφές που κάναμε με την υφυπουργό Υγείας κα Γεννηματά δεν απέδωσαν. Μας είπε ότι το έλλειμμα οφείλεται σε κακοδιαχείριση των εκάστοτε διοικητικών και ότι δεν έχει κονδύλια να καλύψει το έλλειμμα. Εμείς συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, ζητώντας ισότιμη μεταχείριση των δύο σχολών. Για ανελαστικές δαπάνες ζητήσαμε για φέτος 1.997.000 για τη μισθοδοσία, τα ένσημα του ΙΚΑ, τις εργοδοτικές εισφορές και κάποιες κρατήσεις. Τις ελαστικές δαπάνες τις καλύπτουμε εμείς από ίδιους πόρους. Πάραυτα εγκρίθηκε 1.330.000. Έτσι για φέτος μόνο δημιουργήθηκε έλλειμμα 64.0000» ανέφερε ο κ. Βασιλείου.