Skip to main content

Ξανά στο σκαμνί Παπαγεωργόπουλος- Λεμούσιας για αποδοχή υπεξαιρεθέντων

Το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι οι πρώην δήμαρχος και γγ του δήμου Θεσσαλονίκης αποδέχτηκαν το 90% των χρημάτων της υπεξαίρεσης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας για «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος». Κατηγορούνται ότι οικειοποιήθηκαν χρήματα της υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ που τέλεσε ο δημοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Σαξώνης από το δημοτικό ταμείο.

Το δικαστικό συμβούλιο κρίνει ότι οι πρώην δήμαρχος και γ. γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης αποδέχτηκαν το 90% των υπεξερεθέντων, δηλαδή  χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 16.012.333 ευρώ. Το αδίκημα τελέστηκε από τον Ιανουάριο 1999 έως τον Δεκέμβριο 2008.

«Ο Σαξώνης Παναγιώτης από τα υπεξαιρεθέντα απέδιδε στον δεύτερο κατηγορούμενο, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Λεμούσια Μιχαήλ, όπως είχε συμφωνήσει και με τους δύο κατηγορούμενους Λεμούσια Μιχαήλ και Παπαγεωργόπουλο Βασίλειο, για μεν το έτος 1999 το σύνολο των υπεξαιρεθέντων, για δε τα λοιπά έτη το μεγαλύτερο μέρος των υπεξαιρεθέντων και συγκεκριμένα, ποσοστό 90% αυτών, παρακρατώντας για τον εαυτό του ποσοστό 10%. Ακολούθως, ο δεύτερος κατηγορούμενος Λεμούσιας Μιχαήλ μοιραζόταν τα ληφθέντα με τον πρώτο κατηγορούμενο Παπαγεωργόπουλο Βασίλειο», αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.