Skip to main content

Ξανά ισόβια στον πατέρα που βίασε και σκότωσε το παιδί του

Ισόβια επιβλήθηκαν και σε δεύτερο βαθμό στον 28χρονο πατέρα ο οποίος βίασε και σκότωσε την κόρη του, ηλικίας 18 μηνών, επειδή έριξε μια δόση ηρωίνης.

Ξαναζωντάνεψε η φρίκη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε η υπόθεση του 28χρονου πατέρα ο οποίος βίασε και σκότωσε την κόρη του, ηλικίας 18 μηνών, επειδή έριξε στο έδαφος μια δόση ηρωίνης. Το δικαστήριο επέβαλε ισόβια δεσμά και κάθειρξη 32 ετών στον κατηγορούμενο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Η εκτιτέα ποινή ανέρχεται σε 25 έτη.

Ακριβώς η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, στις 14 Μαρτίου 2012. Το έγκλημα διαπράχθηκε, στις 24 Μαρτίου 2011, μέσα στην παράγκα όπου διέμενε ο δράστης μαζί με τη γυναίκα του και τα συνολικά τέσσερα παιδιά τους, στον οικισμό αθιγγάνων της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου. Ακόμη καταδικάστηκε και για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της τρίχρονης κόρης τους την οποία χτύπησε επίσης μ' ένα ξύλο για να μην μαρτυρήσει το φρικιαστικό έγκλημα που διαπράχτηκε μπροστά της.

"Απάνθρωπο" τον χαρακτήρισε ο εισαγγελέας της έδρας. "Προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του. Βρισκόταν σε πλήρη νηφαλιότητα και ηρεμία, είχε πλήρη συνέπεια των πράξεων του" είπε, ζητώντας την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο και απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς για τη χορήγηση ελαφρυντικού.

Στην απολογία του, ο 28χρονος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έκανε ποτέ κακό στο παιδί του αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι θόλωσε επειδή ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι χτύπησε το κοριτσάκι λέγοντας όμως πως δεν ήθελε να το σκοτώσει ενώ ανέφερε ότι, σε καμία περίπτωση, δεν το βίασε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφορμή για το έγκλημα αποτέλεσε μία δόση ηρωίνης, την οποία έριξε στο έδαφος το βρέφος. Ο πατέρας του αφού το βίασε, το χτύπησε επανειλημμένα με ξύλο στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, επιφέροντας του μ' αυτόν τον τρόπο θανάσιμα τραύματα. Στη συνέχεια, χτύπησε και την 3χρονη κόρη του, που παρακολουθούσε έντρομη το φρικιαστικό έγκλημα.

Η δικηγόρος που τον εκπροσώπησε ορίστηκε αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο. Καθ' όλη της διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην αίθουσα του ΜΟΕ παρέμενε ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια από συγγενείς της οικογενείας του. Ωστόσο κανένας συγγενής δεν εμφανίστηκε για να παρακολουθήσει τη δίκη.