Skip to main content

Ξαφνικό μπλόκο των ΑΝΕΛ σε τροπολογία της κυβέρνησης

Θα πρέπει να μη ζητήσουμε φορολογική ενημερότητα από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς γιατί θα μπλέξουμε, υπογράμμισε ο Δημήτρης Καμμένος.

Σε ξαφνική απόσυρση ρύθμισης οδηγήθηκε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από μπλόκο των ΑΝΕΛ στη Βουλή τη Δευτέρα.

Η ρύθμιση της νέας υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου προέβλεπε προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας στο αρμόδιο ειρηνοδικείο από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εναρμόνισης των καταστατικών τους. Ωστόσο, οι ΑΝΕΛ αποφάσισαν να μπλοκάρουν τη ρύθμιση, με αποτέλεσμα η υφυπουργός να αναγκαστεί να την αποσύρει και να μην τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια της βουλής.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ρύθμιση προκάλεσε ενστάσεις και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία.

«Θα πρέπει να μη ζητήσουμε φορολογική ενημερότητα τώρα από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, γιατί θα μπλέξουμε. Ας κάτσει η ελληνική κυβέρνηση, εμείς κυβερνάμε, μαζί με την Αντιπολίτευση να βρούμε μια λύση με προτάσεις», δήλωσε ο Δημήτρης Καμμένος εκ μέρους των ΑΝΕΛ εξηγώντας το όχι του συγκυβερνώντος κόμματος στην αρμόδια επιτροπή.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι στο ίδιο νομοσχέδιο συμπεριλήφθηκε τροπολογία που παρέχει ως το τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο Μουσικής. «Δεν μπορεί στο ίδιο νομοσχέδιο να χαρίζουμε φορολογική ενημερότητα στο Μέγαρο και να ζητάμε φορολογική ενημερότητα από τους ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα».