Skip to main content

Χαβίτο: Σε καλό δρόμο

Οι ποδοσφαιριστές από τους οποίους ξεκίνησε το γκολ του Άρη στη χθεσινή αναμέτρηση, Χαβίτο και Σέρχιο Κόκε, συμφώνησαν στο ότι οι κίτρινοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, αλλά κουράστηκαν στο δεύτερ

Οι ποδοσφαιριστές από τους οποίους ξεκίνησε το γκολ του Άρη στη χθεσινή αναμέτρηση, Χαβίτο και Σέρχιο Κόκε, συμφώνησαν στο ότι οι κίτρινοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, αλλά κουράστηκαν στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο του αγώνα με την Μπενφίκα, όπου οι κίτρινοι γνώρισαν φιλική ήττα με 4-1.


Σύμφωνα με το Χαβίτο, τα συμπεράσματα είναι πολύ θετικά για την ομάδα του. «Κρατάμε την εικόνα μας από το πρώτο ημίχρονο, όταν τα πόδια μας ήταν «λυμένα» και καταφέραμε να αποδώσουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Δημιουργήσαμε αρκετές καθαρές ευκαιρίες και ήμασταν καλύτεροι από την Μπενφίκα. Στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε την κούρασή μας, κυκλοφόρησε την μπάλα και έχοντας την τύχη μαζί του, σκόραρε κάποια γκολ. Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό, απ’ το οποίο βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα», επεσήμανε ο Χαβίτο και συμπλήρωσε: «Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε ακόμη καλύτεροι. Είμαστε σε θέση να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Μπορεί ακόμη να μη φαίνεται, αλλά η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες».


«Νιώθω καλά»

Όσο για τη δική του εξαιρετική εμφάνιση, ο Ισπανός υπογράμμισε: «Είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου. Δυστυχώς δε σκόραρα, αλλά σημασία έχει να βοηθάω την ομάδα. Νιώθω καλά και πιστεύω ότι με τον καιρό θα βελτιώνομαι συνέχεια». Στην παρουσία του Άρη στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε περισσότερο και ο αρχηγός του Άρη, Σέρχιο Κόκε. «Αγωνιστήκαμε εναντίον μιας ομάδας που θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας και έχει παίκτες στη σύνθεσή της που θα μπορούσαν να είναι σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου. Στο πρώτο μέρος την κοντράραμε στα ίσα και ήμασταν αυτοί που θέλουμε να είμαστε. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πόδια μας έγιναν πιο «βαριά» και δεν κάναμε το παιχνίδι μας», επεσήμανε.

«Να δούμε τα λάθη»

Το γεγονός ότι ο Άρης υπέστη ακόμη μια ήττα έστω και σε φιλικό επίπεδο δεν απασχολεί τον 27χρονο επιθετικό, που σημειώνει: «Τα αποτελέσματα είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Θέλουμε να βλέπουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Γι’ αυτό παίζουμε με τόσο δυνατούς αντιπάλους. Δεν αξίζει να κοντραριστείς με μια αδύναμη ομάδα, να κερδίσεις και να νομίζεις ότι όλα πάνε καλά». Ο Κόκε κατέληξε αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Τσέζαρεκ, τονίζοντας: «Πάμε καλά. Ελπίζω να δεθώ κάποια στιγμή με τον Ντάνιελ. Νιώθω πολύ καλά, πιο άνετος και νομίζω ότι ο καιρός είναι σύμμαχός μας».


Άρης-Μπενφίκα 1-4

Στα του αγώνα, φιλική ήττα με 4-1 γνώρισε ο Άρης στη Νιόν από την Μπενφίκα. Οι κίτρινοι στάθηκαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, όπου πρόλαβαν να ξεδιπλώσουν μερικές από τις αρετές τους κόντρα σε μια πολύ ποιοτικότερη ομάδα. Οι Πρωταθλητές Πορτογαλίας προηγήθηκαν στο 19΄ με την εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Αϊμάρ (η μπάλα κόντραρε στον Νέτο και ξεγέλασε τον Σηφάκη), αλλά ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να ισοφαρίσει σχεδόν άμεσα. Ήταν το 25΄, όταν Κόκε και Χαβίτο συνδυάστηκαν ωραία από τα δεξιά, ο δεύτερος έκανε την παράλληλη πάσα προς την περιοχή, εκεί όπου περίμενε ο Τσέζαρεκ και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι κίτρινοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησαν γρήγορα να πάρουν το προβάδισμα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Κάλβο και Νάφτι, το ημίχρονο όμως έκλεισε στο 1-1.


Κακός στο β΄

Οι αλλαγές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αλλά και η κούραση επηρέασαν τον Άρη στο β΄ ημίχρονο και όσο περνούσε η ώρα η απόδοση των παικτών των κιτρίνων έπεφτε. Το γκολ του Σαβιόλα στο 52΄ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους "Αετούς", οι οποίοι 13 λεπτά αργότερα έκαναν το 3-1, με ένα γκολ-καρμπόν του 1-0. Ο Κάρντες εκτέλεσε απευθείας το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Χαβίτο και ξεγέλασε για ακόμη μια φορά τον Σηφάκη. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Χάρα στο 84΄, έπειτα από θαυμάσια προσωπική ενέργεια του Γουέλντον.


ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Λαζαρίδης (77΄ Κουλουχέρης), Ρονάλντο (69΄ Οριόλ), Νέτο (62΄ Βαγγέλη), Μίσελ, Χαβίτο (83΄ Καζναφέρης), Μενδρινός (65΄ Κατίδης), Κάλβο, Κόκε, Νάφτι (75΄ Οικονομόπουλος), Τσέζαρεκ (69΄ Ρουίζ)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Χάβι Γκαρσία (45΄ Άιρτον), Αιμάρ (75΄ Φάμπιο Φάρια), Κάρλος Μάρτινς (61΄ Φελίπε Μενέζες), Γκαϊτάν, Λουίς Φιλίπε, Νταβίντ Λουίζ, Σέζαρ Πεϊσότο, Σίντνεϊ, Σαβιόλα (65΄ Χάρα), Κάρντες (75΄ Γουέλντον) 

 

Καζναφέρης: Άλμα για την καριέρα μου ο Άρης


Η μεταγραφή του στον Άρη κόντεψε να γίνει σίριαλ, αφού οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννενα δεν έδειχναν διατεθειμένοι να τον αφήσουν ελεύθερο, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν την επιθυμία του να μη συνεχίσει στην Ήπειρο.


 Τελικά, όλα πήγαν καλά για τον Κώστα Καζναφέρη και ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του, να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα, έγινε πραγματικότητα. Η συμφωνία του για τα επόμενα τρία χρόνια με τους κίτρινους ήρθε στο καταλληλότερο σημείο για την καριέρα του, η οποία θεωρεί ότι πλέον έχει μπει στον καλύτερο δρόμο.

-Κώστα, τέλος καλό, όλα καλά για εσένα, αφού πλέον είσαι παίκτης του Άρη. Πώς αντιμετωπίζεις τη μεταγραφή σου;

«Για μένα είναι ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα μου. Το να σε θέλει μία ομάδα όπως είναι ο Άρης εμένα προσωπικά με κολακεύει, διότι δεν σου δίνονται πάντα τέτοιες ευκαιρίες. Θα σου δοθεί μία και αν σου δοθεί. Εγώ στάθηκα τυχερός, γιατί τελείωνε το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΣ σε ένα εξάμηνο και είχα τη δυνατότητα να μπορώ να μιλήσω με τη διοίκηση του Άρη. Από την πλευρά της η διοίκηση του ΠΑΣ κατάλαβε ότι ήταν ένα άλμα για εμένα το να παίξω με την φανέλα του Άρη και έτσι δεν έχασα λεπτό. Ήρθα κατευθείαν».

 

«Καλύτερα δεξιά»

 

-Τελικά ποια είναι η ακριβής θέση σου;

«Έχω παίξει σαν δεξί χαφ και σαν αμυντικό χαφ. Πιστεύω όμως ότι μου αρέσει καλύτερα και μου ταιριάζει η θέση από τα δεξιά. Αυτή είναι, άλλωστε, η  φυσική μου θέση και πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω περισσότερα από εκεί. Σίγουρα στον Άρη ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά αυτό μας κάνει όλους να γινόμαστε καλύτεροι». 

-Όλα εξελίχθηκαν σταδιακά για εσένα στην καριέρα σου. Αγωνίστηκες στην Γ’ Εθνική, στη Β’ Εθνική και στην Α’ Εθνική με τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον ήρθες στον Άρη. Σε βοήθησε αυτή η διαδικασία;

«Το να πηγαίνεις βήμα-βήμα και να έχεις παραστάσεις από όλες τις κατηγορίες είναι σημαντικό. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και από το γεγονός ότι εκτιμάς πολλά πράγματα. Καταλαβαίνεις ότι κάποια μέρα θα χρειαστεί να δουλέψεις περισσότερο. Όπως συμβαίνει με εμένα τώρα στον Άρη. Μέσα από τη δουλειά μπορείς, άλλωστε, να κατακτήσεις τους στόχους σου. Και εγώ μέσα από τη δουλειά κατάφερα και έφτασα ως εδώ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

-Τον Άρη τον ξέρεις σαν ομάδα. Τι άποψη είχες πριν τον ερχομό σου;

«Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Καταρχήν έπρεπε την σεζόν που πέρασε να κατακτήσει το Κύπελλο, διότι το άξιζε μετά από την πορεία που έκανε. Ξέρω ότι γίνεται μία καλή και σοβαρή δουλειά από τους ανθρώπους της διοίκησης, το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές».

 

«Θέλω να καθιερωθώ»

 

-Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος του Κώστα Καζναφέρη;

«Στόχος μου είναι μέσα από τη σκληρή δουλειά να καθιερωθώ στην ομάδα και να πετύχω πολλά μέσα από τον Άρη, αλλά και να βοηθήσω όσο μπορώ να πάει ψηλά ο σύλλογος. Αυτή είναι η βασική μου επιδίωξη».

-Έχεις περάσει μερικές ημέρες στην ομάδα. Είδες αυτά που περίμενες να δεις από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ ή υπάρχει κάτι που να σε εξέπληξε;

«Αυτό που περίμενα ήταν λιγότερη δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι γίνεται σπουδαία και σκληρή προετοιμασία μεγάλης διάρκειας, αλλά αυτό είναι η παρακαταθήκη μας για το μέλλον. Θα μας βοηθήσει να είμαστε πανέτοιμοι όταν πρέπει, σε όλα τα παιχνίδια. Είτε είναι Ευρώπη, είτε πρωτάθλημα, είτε Κύπελλο».

-Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι ο Αργεντινός προπονητής του Άρη είναι ιδιαίτερα αυστηρός και δεν σηκώνει αστεία στην προπόνηση. Είναι έτσι;

«Προς τα έξω έχει βγει μία διαφορετική εικόνα για τον προπονητή Κούπερ. Δεν είναι έτσι σε καμία περίπτωση. Αυτό εμένα με κάνει χαρούμενο, γιατί το κλίμα στην ομάδα γίνεται ακόμη πιο ευχάριστο».

-Πώς σε υποδέχτηκαν οι νέοι σου συμπαίκτες; Έχεις προλάβει να αναπτύξεις ιδιαίτερες σχέσεις με κάποιους εξ αυτών;

«Δεν έχω κανένα παράπονο. Από την πρώτη στιγμή με όλα τα παιδιά είμαστε κοντά. Μέρα με τη μέρα μάλιστα νιώθω σαν το σπίτι μου. Σίγουρα γνώριζα κάποιους, όπως τον Μενδρινό, τον Βελλίδη και τον Λαζαρίδη, με τους οποίους τώρα στην αρχή είμαι πιο κοντά».

-Ο Άρης επέλεξε φέτος περισσότερο Έλληνες ποδοσφαιριστές, μετά από επιθυμία του Κούπερ. Συμφωνείς με αυτή την τακτική;

«Είναι πολύ θετικό για την ομάδα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν υπάρχουν Έλληνες ποδοσφαιριστές, δεν θα υπάρχει Εθνική ομάδα».