Skip to main content

WSJ: Σχέδιο για παράταση του προγράμματος μέχρι το 2016

Οι πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης έως και τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης έως και τον Μάρτιο του 2016 εξετάζουν οι πιστωτές της Ελλάδας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εν λόγω σχέδιο έχει μέχρι στιγμής καθυστερήσει, λόγω διαφωνιών σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να είναι οι όροι που θα συνοδεύουν μία τέτοια παράταση.

Η παράταση του τρέχοντος προγράμματος λήγει στις 30 Ιουνίου, και υπάρχει φόβος ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της μετά από αυτή την ημερομηνία. Όπως γράφει η εφημερίδα, προκειμένου η Ελλάδα να μην ξεμείνει από μετρητά, οι πιστωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν στη χώρα τα 10,9 δισ. ευρώ που υπάρχουν στον ESM -και προορίζονται για τυχόν ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

«Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα έχει χρηματοδότηση έως και τον Μάρτιο του 2016», υποστηρίζει μία από τις πηγές, τονίζοντας ότι η παραπάνω πρόταση έγινε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή του την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.