Skip to main content

Οι ποδηλάτες του Wheeling2help στη Θεσσαλονίκη στις 15 Σεπτεμβρίου

Στις 15 Σεπτεμβρίου η ομάδα Wheeling2help θα κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη και θα βρίσκεται στο Άγαλμα Καραμανλή στη Νέα Παραλία.

Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης, οι ποδηλάτες της ομάδας Wheeling2help θα διασχίσουν 1.700 χιλιόμετρα για να διαδώσουν τις αξίες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και να μαζέψουν 19.000 ευρώ για να αγοράσουν 100 αναπηρικά αμαξίδια.

Η δράση πρόκειται να ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ξεκινούν και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου θα κάνουν στάση στη Θεσσαλονίκη. Από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ στο Άγαλμα Καραμανλή στη Νέα Παραλία, η οργάνωση ethelon και το Wheeling2help προσκαλούν το κοινό στην Μεγαλύτερη Γιορτή Εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκη.

Θα διοργανωθούν πλήθος δραστηριοτήτων για τον εθελοντισμό από ποικίλες οργανώσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων για την αναπηρία, την υγεία και τον αθλητισμό.

Προσκεκλημένοι είναι παιδιά, νέοι και ενήλικες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικές, ψυχαγωγικές αλλά και βιωματικές δραστηριότητες που θα υλοποιούνται από πολλές Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις όπως:

• Δραστηριότητες σχετικές με την αναπηρία
• Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες
• Αθλητικές δράσεις από συλλόγους/ σωματεία
• Δράσεις σχετικές με την υγεία
• Δράσεις σχετικές με την τέχνη, με εικαστικά προγράμματα και θεατρικά του δρόμου
• Δράσεις σχετικές με το περιβάλλον

Θα ακολουθήσει νυχτερινή ποδηλατάδα από το Thessaloniki Night Ride με δυνατότητα να νοικιάσετε και το δικό σας ποδήλατο με 3 ευρώ από το ΤhessBike. Ώρα έναρξης 20.00. Όλα τα έσοδα θα πάνε προς την αγορά των αναπηρικών αμαξιδίων.

Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στη σελίδα της ethelon στο facebook

Λίγα λόγια για την ethelon: Η ethelon είναι μια ΜΚΟ, η οποία προέρχεται από την συγχώνευση της GloVo- Global Volunteers Platform και του Volunteer4Greece και στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς του εθελοντισμού, φέρνοντας κοντά τους υποψήφιους εθελοντές, την Κοινωνία των Πολιτών και τον εταιρικό κόσμο. Αποστολή της ethelon είναι η σύνδεση, εκπαίδευση και κινητοποίηση εθελοντών και οργανισμών με σκοπό την πραγματοποίηση κοινωνικών δράσεων, την ενίσχυση της κουλτούρας του εθελοντισμού και την ανάδειξη των πολλαπλών και ποικίλων τρόπων προσφοράς χρόνου, διάθεσης και δεξιοτήτων. Ethelon - Ό,τι θέλεις για τον ethelon-τισμό, εδώ! www.ethelon.org

Η εκδήλωση «Η Μεγαλύτερη Γιορτή Εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκη» στο facebook.

H ποδηλατάδα «Thessaloniki Night Ride» στο facebook.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Wheeling2help II from Antonis Sotiropoulos on Vimeo.

Yποστήριξε και εσύ την καμπάνια του Wheeling2help για να αγοράσουν 100 αναπηρικά αμαξίδια.