Skip to main content

Βοσκότοπους και στάνες στα Γρεβενά επισκέφθηκε ο Θεοδωράκης

Μαζί με 40 κτηνοτρόφους που είχαν έρθει από όλη την βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκε βοσκότοπους και στάνες και άκουσε τα προβλήματα τους.

Το χωριό Φελλί Γρεβενών επισκέφθηκε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μακεδονία.

Μαζί με 40 κτηνοτρόφους που είχαν έρθει από όλη την βόρεια Ελλάδα επισκέφθηκε βοσκότοπους και στάνες, άκουσε τα προβλήματα και συζήτησε μαζί τους τις λύσεις που προτείνει το Ποτάμι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι «αν δεν ενισχύσουμε αυτούς τους ανθρώπους, η Ελλάδα θα είναι πάντα σκυφτή και με το χέρι απλωμένο για δανεικά. Αν δηλαδή συνεχίσουμε, το τραπέζι μας να έχει εισαγόμενη τομάτα, να έχει εισαγόμενο κρέας, να έχει εισαγόμενο γάλα, πάντα θα ζούμε παρακαλώντας τους Γερμανούς, τους Γάλλους, να μας ελεήσουν. Εμείς λοιπόν έχουμε ένα άλλο μοντέλο». Στην συνέχεια παρουσίασε την πρόταση του Ποταμιού για χαμηλή φορολογία σε ομάδες παραγωγών και συναιτερισμούς.

Τόνισε περαιτέρω πως «τα μνημόνια δεν θα σώσουν τη χώρα. Τα δανεικά δεν θα μας σώσουν. Θα μας σώσουν οι μεγάλες αλλαγές και το να δώσουμε προτεραιότητα στην παραγωγή, στην κτηνοτροφία και στο χωράφι», ενώ επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού για οργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων σε συνεταιρισμούς και για αξιοκρατική οικονομική ενίσχυσή τους όχι βάσει των παρεμβάσεων κομματικών μηχανισμών και παραγοντίσκων της πολιτικής, αλλά βάσει της παραγωγής τους.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «έχουμε διαφορές με τα άλλα κόμματα, πρέπει όμως να μας ενώσει η προσπάθεια για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Και η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας δεν θα έρθει αν δεν ξαναγαπήσουμε την αγροτιά και τους κτηνοτρόφους».

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι  εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τη συμφωνία που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, θα οδηγηθεί στην επιστροφή σε εθνικό νόμισμα εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Εάν δεν εφαρμόσουμε τη συμφωνία, η ύφεση θα βαθαίνει, η ανεργία θα αυξάνεται και τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Και βέβαια, η χρηματοδότηση θα διακοπεί. Και στο βάθος η δραχμή», προειδοποιεί ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση που θα έχει όχι απλά το 51% των εδρών στο κοινοβούλιο, αλλά το 51% της κοινωνίας, ώστε σε διάστημα δύο ετών η χώρα να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Ο ίδιος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι απέδειξε ότι ανήκει στο παλαιό πολιτικό σύστημα, καθώς «ξεπατίκωσε όλες τις πρακτικές των παλιών: τα ρουσφέτια, τα βολέματα, τις υποσχέσεις. Πολλές τις τελειοποίησε κιόλας. Ο λόγος του και οι πρακτικές του μυρίζουν παλαιό».

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι «επαναλαμβάνει διάφορα κλισέ και γενικολογίες, χωρίς να δίνει λύσεις. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει ανάμεσα σε όσα έλεγε παλιά και στη νέα μνημονιακή μετάλλαξή του».

Για τη Ν.Δ. αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι μιλά για νέο, δεν υπάρχει η τόλμη ούτε καν να αλλάξει η ηγετική της ομάδα και να εκλέξει νέο αρχηγό.