Skip to main content

Βρούτσης: Τα ψέματα δεν σώζουν την κυβέρνηση και το ασφαλιστικό

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν εξαπάτησαν και δεν κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, μόνο προεκλογικά, αλλά και τα τρία σχεδόν χρόνια που κυβερνούν, είπε ο Βρούτσης.

«Ο Οκτώβριος 2017 θα στοιχειώνει και θα εκθέτει για πολλά χρόνια την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι ο μήνας που οι προσδοκίες και οι ελπίδες 300.000 δικαιούχων σύνταξης, θα διαψευσθούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει αυτόν τον μήνα θα επιβεβαιωθεί στην πράξη ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν εξαπάτησαν και δεν κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, μόνο προεκλογικά, αλλά και τα τρία σχεδόν χρόνια που κυβερνούν, χωρίς ντροπή και με το ίδιο θράσος». Υπενθυμίζει ότι τον Ιανουάριο υ υπουργός κυρία Αχτσιόγλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, διαβεβαίωνε και δήλωνε: “Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 θα έχουν εκδοθεί όλες οι συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα και στο εξής οι νέες συντάξεις θα εκδίδονται σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησης”. «Οκτώβριος του 2017, και τίποτε από ότι δεσμεύθηκε δεν υλοποιήθηκε. Όχι μόνο δεν έχουν εκδοθεί οι εκκρεμείς συντάξεις, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη» σχολιάζει και προσθέτει. Η εικόνα στο ασφαλιστικό σύστημα σήμερα έχει ως εξής:

• Πάνω από 300.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ κόστους πάνω 3 δις ευρώ, έχουν παγώσει.

• Η έκδοση των λιγοστών συνταξιοδοτικών αποφάσεων γίνεται με το σταγονόμετρο και με ρυθμό χελώνας

• Όλες οι νέες συντάξεις, αλλά και οι παλαιές - μετά τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς - θα έχουν υποστεί συνολική μείωση 20 - 40%.

• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια έχουν υπερδιπλασιασθεί, λόγω της εξοντωτικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών

• Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας μπλόκαραν το λογισμικό έκδοσης και απονομής συντάξεων χηρείας για να αποκρύψουν τη γενιά των συντάξεων των 160 ευρώ και 180 ευρώ.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ, «επιβάλλεται η άμεση δομική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Μητσοτάκης, με στόχο να καταστεί δίκαιο, ανταποδοτικό και κυρίως ελκυστικό για τους ασφαλισμένους, εργοδότες, ργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, ώστε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητά του».