Skip to main content

Βρούτσης κατά κυβέρνησης για την κατάσταση στην αγορά εργασίας

Ακόμη ένας μήνας, σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ Νοεμβρίου, που χάθηκαν 37.667 θέσεις απασχόλησης, δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Εργαζόμενοι και άνεργοι βιώνουν βαρύ το τίμημα του λαϊκισμού και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σχολιάζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τα στοιχεία για τις ροές μισθωτής απασχόλησης κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.

«Τα αρνητικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας δεν έχουν τέλος. Ακόμη ένας μήνας, σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ Νοεμβρίου, που χάθηκαν 37.667 θέσεις απασχόλησης. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το 2012» τονίζει ο κ. Βρούτσης, εκτιμώντας πως τα μηνύματα πλέον είναι αποκαρδιωτικά.

Όπως λέει ο βουλευτής της Ν.Δ., η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας επιβραδύνθηκε σημαντικά, τα όποια οφέλη προέκυψαν εξανεμίστηκαν, ενώ η απόκλιση μεταξύ των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της πλήρους απασχόλησης διευρύνεται ανεξέλεγκτα (-14,76%), σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει ότι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης συντελέστηκε η μεγαλύτερη ιστορικά ανατροπή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απασχόλησης, με αποτέλεσμα σήμερα να κυριαρχούν απόλυτα οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και να έχει δημιουργηθεί μια νέα γενιά εργαζομένων, οι «φτωχοί εργαζόμενοι».

Προσθέτει ότι η ακύρωση και μη υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η εξοντωτική φορολογία σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, καθώς και η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, τελμάτωσαν την αγορά εργασίας και οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας επιβραδύνθηκε επίσης με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ τα οφέλη που είχαν επιτευχθεί από αυτήν, εξανεμίστηκαν από την ανατροπή της ισορροπίας ανάμεσα στην πλήρη και τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που πλέον είναι κυρίαρχες.

Καταλήγοντας ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι μόνο ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τους φόρους, διαμορφώνοντας ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις, επαναφέροντας την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τη σταθερότητα στη χώρα, θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Αυτή, όπως σημειώνει, είναι η Πρόταση – Συμφωνία Αλήθειας, όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της Ν.Δ.