Skip to main content

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία, προβλέπονται για σήμερα σε όλη τη χώρα.

Οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και βαθμιαία να επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρα ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν εταβλητοί 3 με 4 στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.