Skip to main content

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται σήμερα κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. 

Παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στη δυτική Μακεδονία προβλεπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές . Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και πιθανόν σε πεδινές περιοχές κυρίως της Θράκης. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι 6 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η μεγίστη κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 06 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο, Τετάρτη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.