Skip to main content

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις και τοπικές βροχές έντονες κατά τόπους, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσεις τους 13 βαθμούς.

Κακοκαιρία, με τοπικές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά προβλέπει, για σήμερα Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα βόρεια και στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά έως 7 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 8 έως 13 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν επίσης νεφώσεις με ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά (πάνω από 1200 μέτρα). Τα φαινόμενα θα έιναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 7 έως 14 βαθμούς. Στα δυτικά η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα έχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι, πιθανώς ισχυρές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 17 βαθμούς.

Για αύριο, τ Καθαρά Δευτέρα, η ΕΜΥ προβλέπει στα βόρεια βροχές και ισχυρές καταιγίδες το πρωί στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, με βαθμιαία εξασθένηση.

Στα δυτικά νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και ισχυρές καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχες (700-800 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.