Skip to main content

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλάζι προβλέπονται το Σαββατοκύριακο

Βροχερό αναμένεται το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται κατά τόπους ακόμα και χαλάζι.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η ραγδαία αλλαγή του καιρού αναμένεται από το Σάββατο (25-06-2016), από τα νοτιοδυτικά.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν το Σάββατο από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην Κέρκυρας) και η Πελοπόννησος και σταδιακά από τις απογευματινές ώρες η Στερεά και πιθανώς η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια και η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική).

Την Κυριακή κατά διαστήματα μέχρι και τις απογευματινές ώρες η Πελοπόννησος, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική) και πιθανώς τις βραδινές ώρες τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.