Skip to main content

Βροχερό παραμένει το σκηνικό του καιρού σήμερα σε όλη τη χώρα

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1.400 μέτρα) της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες σήμερα σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή πτώση. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1.400 μέτρα) της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας ( πάνω από τα 1400 μετρά ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο σε όλη τη χωρά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1300 μετρά) της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.