Skip to main content

Βρυξέλλες: Ύποπτο όχημα με φιάλες γκαζιού - Τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις

Οι βελγικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο, του οποίου ελέγχεται η ταυτότητα και τυχόν σχέσεις με τρομοκρατία.

Στον αποκλεισμό της λεωφόρου Βατερλό στο κέντρο των Βρυξελλών προχώρησε η βελγική αστυνομία, μετά τον εντοπισμό αυτοκινήτου με φιάλες γκαζιού. Προηγουμένως, το αυτοκίνητο είχε παραβιάσει κατ' εξακολούθηση κόκκινα φανάρια, με συνέπεια να τραβήξει την προσοχή της αστυνομίας, όχημα της οποίας το καταδίωξε και το ακινητοποίησε.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν οι φιάλες γκαζιού και αμέσως δόθηκε εντολή να αποκλειστεί η πρόσβαση στη γύρω περιοχή και να σπεύσει στο σημείο η ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής.

Για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η λεωφόρος Βατερλό και η εκτροπή των οχημάτων έγινε από άλλα σημεία, ενώ διεκόπη και η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων.

Δόθηκε, δε εντολή, να εκκενωθούν τα κοντινά καταστήματα και οι κατοικίες.

Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική προχώρησε σε συντονισμένη ενέργεια, προκαλώντας τρεις διαδοχικές ελεγχόμενες εκρήξεις, εξουδετερώνοντας τις φιάλες γκαζιού, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βόμβες στο κέντρο της βελγικής πόλης.

Η περιοχή καθαρίστηκε από τους ειδικούς και δόθηκε εκ νέου ο δρόμος στη διάθεση των πολιτών.

Το ύποπτο όχημα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε πολύ κοντά στο σπίτι που διαμένει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η οποία ανέβασε φωτογραφίες, αλλά και σχόλια για την εξέλιξη της όλης επιχείρησης, επιβεβαιώνοντας πως αποκλείστηκε η ευρύτερη περιοχή για αρκετή ώρα.

Οι βελγικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο, του οποίου ελέγχεται η ταυτότητα και οι τυχόν σχέσεις του με τρομοκρατικές ή άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις.