Skip to main content

Βρήκαν τους δύο «μαχαιροβγάλτες» των επεισοδίων στον Βόλο

Εντοπίσθηκε ένας 25χρονος «μαχαιροβγάλτης» στην Αθήνα, «διασταυρώνουν» βίντεο για τον ύποπτο από Θεσσαλονίκη - Τι συνέβη με τους Σέρβους χούλιγκαν

Σε ταυτοποιήσεις (επίσημες κι άτυπες) περίπου 15 χούλιγκαν που πρωταγωνίστησαν στα αιματηρά επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο», ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα οι δύο υπηρεσίες Αντιμετώπισης της Αθλητικής Βίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι ακόμη και υπερδιπλάσιος, αφού κυρίως στη συμπρωτεύουσα η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν εντοπισθεί είναι ένας 25χρονος άνεργος, οπαδός της ΑΕΚ από την Αθήνα που κτυπούσε κρατώντας μαχαίρι, ενώ θα γίνει ειδική έρευνα για την ανακάλυψη του κουκουλοφόρου χούλιγκαν από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος επίσης εικονίζεται σε δεκάδες πλάνα να κτυπά με αιχμηρό αντικείμενο. Ακόμη η ΕΛΑΣ έχει μαρτυρίες ότι στον Βόλο βρέθηκαν περίπου 20 οπαδοί της Παρτιζάν –αδελφοποιημένο σωματείο με τον ΠΑΟΚ- όμως εξετάζονται όλα τα δεδομένα της τυχόν εμπλοκής τους στα επεισόδια. Οι περισσότεροι από τους δράστες που έχουν προσδιορισθεί, έχουν συλληφθεί ακόμη και 3-4 φορές για παρόμοια αδικήματα κι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Ωστόσο σύμφωνα με αστυνομικούς και νομικούς «στα επεισόδια του Βόλου είναι πιθανή η προφυλάκιση ορισμένων από τους κατηγορουμένους, όπως συνέβη και πριν ένα χρόνο στα επεισόδια στον τελικό μπάσκετ γυναικών στην Λευκάδα. Όλα εξαρτώνται από τον βαθμό ταυτοποίησης και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα προσκομίσει η ΕΛΑΣ» .

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Sdna.gr, η Αθήνα έχει προχωρήσει σε εννιά ταυτοποιήσεις χούλιγκαν-οπαδών της ΑΕΚ που πρωταγωνιστούν στα επεισόδια που συμμετείχαν στα επεισόδια. Οι διαδικασίες αναγνώρισης των τεσσάρων έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής έχουν προσδιορίσει στο οπτικό υλικό άλλους πέντε δράστες που υπάρχουν και στο ηλεκτρονικό αρχείο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λεωφόρο Κατεχάκη η ΕΛΑΣ διαθέτει πλήρες σύστημα καταγραφής όλων των τηλεοπτικών εκπομπών , όλων των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έρευνα γίνεται και στα site τηλεοπτικών σταθμών όπου περιέχονται τα δελτία ειδήσεων και τα σχετικά πλάνα των άγριων επεισοδίων.

Με βάση αυτό το «προφανές», δημόσιο οπτικό υλικό η αντίστοιχη δραστήρια υπηρεσία της ΕΛΑΣ στην Θεσσαλονίκη έχει αναγνωρίσει πέντε «χούλιγκαν» της συμπρωτεύουσας που είχαν κύριο ρόλο στα επεισόδια και ταυτόχρονα δεν είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους. Όμως ακόμη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης δεν έχουν εξετάσει οπτικό υλικό της τάξης των 4Terrabytes από τις κάμερες υψηλής ευκρίνειας που είχαν τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Πανθεσσαλικό (πολλές από αυτές καταστράφηκαν).Τα στελέχη της ΕΛΑΣ θα προσπαθήσουν μέσα από τις κάμερες που στοχεύουν τις εξέδρες ή στις θύρες εισόδου των γηπέδων να βρουν εκείνους που εικονίζονται με κουκούλες ή άλλους τρόπους απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους να κτυπούν άλλους οπαδούς στην πεζογέφυρα, μέσα στο ταρτάν του Πανθεσσαλικού κι αλλού. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα βρουν πλάνο, σε προγενέστερο χρόνο, των ίδιων ατόμων σε προγενέστερο χρόνο χωρίς κουκούλες. Εκεί όπου υλικό ταυτοποίησης θα είναι τα ρούχα τους, τα παπούτσια τους, η σωματοδομή τους κλπ. Μάλιστα πιθανόν να τους βοηθήσει ότι πολλοί από τους πρωταιτίους επεισοδίων που είχαν κρυμμένο το πρόσωπο τους φορούσαν «χαρακτηριστικά ρούχα» κι έτσι η ΕΛΑΣ μπορεί να τους βρει και να δημιουργήσει το φιλμ των κινήσεων τους στην διάρκεια των συγκρούσεων. Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη υπηρεσία της Θεσσαλονίκης έχει φθάσει σε περίπτωση επεισοδίων σε γήπεδο της συμπρωτεύουσας με αξιοποίηση υλικού από κάμερες μέχρι και στις 47 ταυτοποιήσεις δραστών., Κι αυτό μόνο σ ένα ματς. Ο φάκελος που θα προκύψει από τις δύο έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη των δύο ερευνητικών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ θα σταλούν στην Μαγνησία για να ενταχθεί στην δικογραφία που σχηματίζεται εκεί.