Skip to main content

Βρετανία: Τέλος στην ελεύθερη μετακίνηση τον Μάρτιο του 2019

H κυβέρνηση έχει ήδη μια δέσμη προτάσεων για το θέμα, μεταξύ αυτών και προτάσεις που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ.

Η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παύσει τον Μάρτιο του 2019, όταν η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι τη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Φίλιπ Χάμοντ, ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξει κάποια άμεση αλλαγή στους κανόνες μετανάστευσης όταν η Βρετανία αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Η ελεύθερη μετακίνηση θα λήξει τον Μάρτιο του 2019» ανέφερε εκπρόσωπος της Μέι, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη μια δέσμη προτάσεων για το θέμα, μεταξύ αυτών και προτάσεις που αφορούν τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ μετά το Brexit.

«Άλλα στοιχεία του συστήματος που θα ισχύσει για τη μετανάστευση μετά το Brexit θα αποκαλυφθούν εν ευθέτω χρόνω. Θα ήταν λάθος να κάνουμε εικασίες για το πως αυτό θα είναι ή να ισχυριστούμε ότι η ελεύθερη διακίνηση θα συνεχίσει να ισχύει όπως είναι τώρα» πρόσθεσε.

Στον απόηχο των αντιφατικών δηλώσεων που έκαναν μέλη της βρετανικής κυβέρνησης τις προηγούμενες ημέρες, ο εκπρόσωπος της Μέι ξεκαθάρισε ότι η θέση για το Brexit παραμένει όπως ακριβώς έχει εκφραστεί από την πρωθυπουργό τον Ιανουάριο.