Skip to main content

Βρετανία: Δύο ακόμη συλλήψεις μετά την επίθεση στο Λονδίνο

Από τη φονική κούρσα του αυτοκινήτου στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ τραυματίστηκαν συνολικά 40 άτομα, έξι εκ των οποίων σοβαρά. Πέντε οι νεκροί.

Σε δύο ακόμη συλλήψεις προχώρησε η βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Λονδίνο. Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Μαρκ Ρόουλι δήλωσε ότι έχουν τεθεί συνολικά υπό κράτηση εννέα άτομα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποίησε και το όνομα του δράστη. Πρόκειται για τον Χαλίντ Μασούντ, 52 ετών.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη ένας άνδρας 75 ετών υπέκυψε στα τραύματά του αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από την επίθεση στο Ουεστμίνστερ σε πέντε (μαζί με τον δράστη).

Από τη φονική κούρσα του αυτοκινήτου στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ τραυματίστηκαν συνολικά 40 άτομα, έξι εκ των οποίων σοβαρά.

Το όχημα το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο είχε ενοικιαστεί από το Μπέρμιγχαμ.

Νωρίτερα, οι τζιχαντιστές του ISIS είχαν αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, χαρακτηρίζοντας τον δράστη «στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους» και σημειώνοντας ότι η επίθεση ήταν απάντηση κατά πολιτών χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό από τις ΗΠΑ, ο οποίος πλήττει θέσεις της οργάνωσης σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη.