Skip to main content

Βραζιλία: Νέα εξέγερση σε φυλακή - Πάνω από 200 κρατούμενοι απέδρασαν

Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε πολλά σημεία της φυλακής, σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξέγερσης, το οποίο κατέληξε σε ομαδική απόδραση φυλακισμένων.

Μία ακόμη εξέγερση σε φυλακές της Βραζιλίας έλαβε χώρα σήμερα, η οποία κατέληξε στην απόδραση τουλάχιστον 200 κρατουμένων.

Η σημερινή εξέγερση στο σωφρονιστικό ίδρυμα στην πόλη Μπαουρού, στην πολιτεία του Σάο Πάολο, είναι το τελευταίο κρούσμα στη χώρα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τέτοια περιστατικά.

Οι κρατούμενοι έβαλαν συγχρόνως φωτιά σε πολλά σημεία της φυλακής, σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξέγερσης, το οποίο κατέληξε σε ομαδική απόδραση φυλακισμένων. Οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν εντοπίσει και συλλάβει 79 τρόφιμους.

Η εξέγερση ξεκίνησε την Τρίτη, 24/1, στις οκτώ το πρωί τοπική ώρα και τέσσερις ώρες αργότερα ο συναγερμός είχε λήξει, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται και προφανώς θα συνεχιστούν για μέρες ακόμη.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι στη Βραζιλία υπάρχουν 622.000 ενήλικες κρατούμενοι, ενώ η «χωρητικότητα» των φυλακών στη χώρα δεν ξεπερνά τις 400.000. Μέσα στο 2017 έχουν σκοτωθεί 160 κρατούμενοι κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων.