Skip to main content

Βραβείο στην ταινία «Θεσσαλονίκη 1917 - Η φωτιά που γέννησε μια πόλη»

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει την τηλεοπτική του πρεμιέρα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις 9 μ.μ, στο κανάλι COSMOTE HISTORY.

Μετά από μια επιτυχημένη σειρά προβολών avant-premiere του ντοκιμαντέρ στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (από τις 9 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2017) όπου έλαβε τις καλύτερες κριτικές, η ταινία «Θεσσαλονίκη 1917 - Η φωτιά που γέννησε μια πόλη» του ανερχόμενου σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού βραβεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου με ειδική τιμητική διάκριση στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ DocFest, στην Χαλκίδα (Εύβοια) όπου πραγματοποιήθηκε η φεστιβαλική του πρεμιέρα.

Το ντοκιμαντέρ διαφέρει από άλλα παλιότερα ντοκιμαντέρ για το θέμα, προσφέροντας μια φρέσκια ματιά πάνω στα δραματικά εκείνα γεγονότα που άλλαξαν την φυσιογνωμία της πόλης και μετέτρεψαν τη μεσαιωνική Οθωμανική Θεσσαλονίκη του 1912 σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη του 20ου αιώνα. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και φιλμ της εποχής, το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά σε εξαιρετική ποιότητα (High Definition).

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει την τηλεοπτική του πρεμιέρα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, στις 9 μ.μ, στο κανάλι COSMOTE HISTORY.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή της le plus petit chef και της COSMOTE TV, με την ευγενική υποστήριξη της Δ.Ε.Θ.-HELEXPO και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.